Sarajevom mogu šetati svi dobronamerni ljudi, mogu li Srbi šetati Zagrebom: Komšić odgovorio Milanoviću

od strane | sep 24, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Fb/Željko Komšić

Predizborne aktivnosti Demokratske fronte i kandidata za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića nastavljene su danas skupom u Olovu.

“Iz susedstva, političari poput Milanovića, dobacuju preko ograde, ali ni on kao ni mnogi drugi stranci ne razumeju koliko smo mi spremni da podmetnemo leđa za svoju državu, i da su upravo u tome krije veličina Bosne i Hercegovine”, poručio je Komšić.

On je kazao da svi dobronamerni ljudi mogu šetati Sarajevom ali je upitno da li mogu svi šetati trgom Bana Jelačić. Mogu li Srbi šetati Zagrebom? replicirao je Komšić na najnovije optužbe koje je Milanović uputio na račun Sarajeva.

“Oni koji ne žele dobro Bosni i Hercegovini žele da instaliraju svoje ljude u Predsedništvo BiH, kako bi je uništili, i koliko god bežao od priče o odnosu 2:1 u PBiH, od toga se ne može pobeći, jer ne postoji ništa što ukazuje na to da će podmetanja i napadi na BiH prestati, a kada je tako i kada već ne može biti 3:0 za BiH, onda može i treba biti 2:1 za Bosnu i Hercegovinu”, naveo je.

Odgovarajući na optužbe da je koncept građanske države nerealan, Komšić je kazao da se u Olovu ne može sedeti i zamišljati kako se popeti na Nišićku visovravan. Zato se mora učiniti prvi korak koji predlaže, a bude li Bosna i Hercegovina onakava kakvu je zamišljaju HDZ i Šmit, nikada neće biti normalna zemlja i nikada neće ući u Evropsku uniju, i ko god kaže da kao takva hoće, laže ljude u Bosni i Hercegovini.

Dodao je i to da kada su “drugi odlučivali o sudbini naše države, tada su nam slali Ikar konzerve kako bi oprali savest pred TV kućama, a kada je Armija BiH ojačala, i kad smo stvari uzeli u svoje ruke tada su odmah rekli da se stane. I danas je tako, i ako budemo poginjali glavu to ne može izaći na dobro. Jedino ako ne budemo poginjali glavu, tada će nas poštovati. U zadnje četiri godine, pokušalo nas se slomiti, ali sada je vreme da jasno i odmah kažemo da to neće moći ni u naredne četiri godine”.

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Vesti.rs