Sedam državljana Severne Makedonije u hotelu u blizini manastira Banjska na Kosovu

od strane | sep 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Betadanas 21:15

Foto: Shutterstock/The Visual Explorer

Sedam makedonskih državljana, od kojih je jedno dete, nalaze se u hotelu u neposrednoj blizini manastira gde je izvršen oružani napad na kosovske policijske snage, saopštilo je večeras Ministarsrvo spoljnih poslova Severne Makedonije.

Navodi se da je ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani tokom dana u više navrata imao direktnu komunikaciju kosovskom koleginicom Donikom Gervala-Švarc i da trenutno kosovska policija obezbeđuje hotel u kojem borave makedonski građani, odakle se očekuje da budu poslati kući.

Dodaje se da je Ambasada Severne Makedonije u Prištini u komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i u direktnoj komunikaciji sa makedonskim građanima.

„Predstavnici Ambasade ostaju u stalnoj i direktnoj komunikaciji sa našim građanima i kosovskom policijom do potpunog završetka njihovog transfera“, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2023.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.

– Danica Vučenić, novinarka

Opširnije

Izvor: Danas.rs