Sjajna vest za roditelje u Gornjem Milanovcu: Gradi se treći vrtić

od strane | apr 30, 2024 | Vesti | 0 Komentara

J. V.

Kapacitet vrtića je 250 mesta

Foto: Rina

Problemima roditelja sa teritorije Gornjeg Milanovca koji su na listi čekanja kako bi svoje mališane upisali u vrtić uskoro će doći kraj, jer se u Nevadama gradi treći objekat Predškolske ustanove „Sunce“. U pitanju je još jedan veliki, kapitalni objekat koji se finansira iz sredstava opštinskog budžeta.

– Za to smo se borili svih ovih godina, uspeli smo da napravimo dobar projekat, da rešimo imovinske odnose i kupimo nephodan plac za izgradnju novog vrtića, završimo tendersku dokmentaciju i da započnemo radove. Dinamika radova je za sada dobra i pratićemo dalje da ne bi dolazilo do probijanja rokova, biću sve vreme prisutan na terenu, kako bi pratili radove i krenuli sa nabavkom nameštaja za vrtić i kako bi u radove bila uklopljena i rekonstrukcija postojećeg objekta – rekao je za RINU predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Veliki potporni zid je potpuno završen, očekuje se da temelji budu gotovi do četvrtka i nakon toga kreće se sa zidanjem samog objekta. Kapacitet vrtića je 250 mesta što će u potpunosti zadovoljiti potrebe roditelja za upis mališana u vrtiće na području grada pod Rudnikom.

Plan nam je da tokom letnje pauze, kada deca ne budu tu, rekonstruišemo postojeći objekat, da zamenimo krov, stolariju i da obnovimo fasadu. Tako da kada sve bude završeno imaćemo jedan potpuno nov kompleks vrtića sa dva dečija igrališta i velikim parking prostorom za zaposlene u vrtiću i roditelje dece. Završetkom radova očekujem da više nećemo imati liste čekanja u PU ’Sunce’ za svu našu decu”, izjavio je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Video: Čamagić: Gradi se osam novih vrtića

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja
.

Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs