ŠTA RADI ČOVEK… Odbio 84 miliona dolara od Lejkersa i ostao bez posla, tragičar se pobrinuo za neverovatan nastavak te priče

od strane | sep 21, 2022 | Vesti | 0 Komentara

DENIS Šreder je košarkaš o kome priča cela planeta.

FOTO: FIBA.Košarka
Posle sjajne igre u sezoni 2020/2021, i prosečno je zabeležio 15,4 poena i 5,8 asistencija po NBA meču, u drugom delu tog šampionata uprave Los Anđeles Lejkersa ponudila je nemačkom plejmejkeru novi ugovor, na četiri godine i vredan 84 miliona evra. Šreder je to hladno odbio, uveren da će mu biti ponuđeno još više novca kada postane slobodno da izabere svoje okruženje u leto 2021. Međutim, nije stigla nijedna slična ponuda. Štaviše, tek u avgustu je „pronašao” novi klub, a Boston mu je dao ugovor za mnogo skromniju sumu – 5,9 miliona dolara. Ali, nije samo da nije bio srećan finansijski, već i igrački, pa su ga „Kelti” prebacili u Hjuston, tokom februarskog trejda, da bi sve „začinili” povredom ramena u martu, zbog koje je pustio ostatak. Ove nedelje se vratio u Lejkerse, a za ugovor od „samo“ 2,64 miliona evra – „samo“, naspram 21 milion, koliko bi u proseku godišnje zarađivao da je pre sezone i prihvatio prvobitnu ponudu velikana iz Los Anđelesa. Danas je pokazao da će igrati za Nemačku dokle god može da ide.šampionat.
Bran je u idealnom petorku Evropskog prvenstva, a tada je potpisao pomenuti ugovor sa Lejkersima. Šreder je rizikovao da igra na Evrobasketu, jer je mogao biti bez kluba ako se povredio tokom prvenstva. „Prošle godine nisam igrao na Olimpijadi igre zbog ugovora. Ali svi su videli da sam tamo i bez ugovora. Volim ove momke i volim ovu federaciju. Igraću dok više ne budem mogao da hodam“, rekao je Šreder, a citira Tanjug.

BONUS VIDEO: Ovo se Pešićevi „orlovi“ spremaju za Mundobasket
Pratite nas i preko iOS i Android aplikacija

Više detalja