Stigla pomoć Srbima na Kosmetu od sunarodnika iz Banjaluke: Ovo je potvrda da mislimo o našima na KiM

od strane | apr 30, 2024 | Vesti | 0 Komentara

K. P.

U 15 opština na području Srpske krajem juna boraviće kod vršnjaka oko 750 učenika i deca sa posebnim potrebama članovi Udruženja „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice

Foto: N. Zejak

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, na administartivnom prelazu Jarinje uručio je četvoromesečne iznose stipendija koje u mesečnom iznosu od po 100 evra prima sedmoro srpske dece iz socijalno ugrođenih porodica sa Kosova i Metohije.

Stipendije su primili Nikolija Maksimović iz sela Strelica i Andrija Nikolić iz Ropotova kod Kosovske Kamenice, Ilija Ristić iz sela Izvor kod Novog Brda, Ksenija Vuković iz Zvečana, Elena Rakić, Ana Milivojević i Nemanja Delević iz Kosovske Mitrovice.

Jednokratnu pomoć u iznosu od 300 evra primila je samohrana majka troje dece Dragana Adžić izbeglica iz Gline u Hrvatskoj nastanjena u izbegličkom centru u Leposaviću.

Arlov je naglašavajući da Odbor 16 godina pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji je kazao da će ljudi dobre volje okupljeni u Odboru nastaviti da uz pomoć institucija i ustanova Repubike Srpske uvek pritiču u pomoć najugroženijim srpskim porodicama na Kosmetu.

Foto: N. Zejak

– Stipendije su skromnog iznosa, ali su one potvrda da ima Srba koji misle o našim porodicama na Kosmetu – rekao je za Telegraf rs. Arlov, naglašavajući da je u pitanju iskonska bratska ljubav.

On je najavio da će u petnaest opština na području Srpske krajem juna boraviti kod vršnjaka oko 750 učenika osnovnih škola i deca sa posebnim potrebama članovi Udruženja „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice.

Arlovu je, inače, odlukom vlasti iz Prištine u junu 2000. godine zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju uz obrazloženje da svojim radom ugrožava bezbednost i ustavni poredak Kosova.

(Telegraf.rs/N.Z.)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja
.

Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs