Studenti posadili 20 sadnica platana u Šumaricama i Divostinu

od strane | nov 17, 2022 | Vesti | 0 Komentara

U okviru projekta “Studentski dar – Zelengrad”, na stadionu FK Divostin i u dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ “Jovan Popović” u Šumarica danas su zasađene sadnice platana.

Ovaj projekat, u cilju oplemenjivanja životnog prostora i očuvanja životne sredine, sprovodi Omladinska organizacija Šumadije u saradnji sa Studentskim parlamentom Fakulteta inženjerskih nauka, a uz podršku Grada Kragujevca.

– Na stadionu FK Divostin zasadili smo 15 platana, pa će tako kada se utakmice budu održavale tokom letnjih meseci, naši sugrađani moći u hladu da navijaju za svoj tim, istakao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

On je dodao da je u dvorištu izdvojenog odeljenja “OŠ “Jovan Popović” posađeno pet sadnica platana, kao i da je tokom prošle godine predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u gradu donirano 200 sadnica belog jasena, kako bi se oplemenila dvorišta.

Veljko Stefanović, predsednik Omladinske organizacije Šumadije je istakao da je primarni cilj projekta “Studentski dar – Zelengrad” pošumljavanje, kao i da će oko posađenih sadnica biti postavljene drvene oglasne desk informativnog karaktera.

Pored pošumljenih prostora biće postavljenje i drvene kante, kako bi se mladi u ranom uzrastu učili o značaju odlaganja đubreta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Opširnije

Izvor: Danas.rs