Tokom potere udario automobilom u kuću, a potom izbo petoricu policajaca: Nesvakidašnje hapšenje u Masačusetsu

od strane | sep 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Najteže povređeni policajac prebačen je u bolnicu u Bostonu

Muškarac iz Masačusetsa koji je odjurio tokom pokušaja policije da ga zaustavi zbog čudne vožnje dovela je do potere koja se završila tako što je udario u kuću i potom izbo nožem pet policajaca, uključujući šefa lokalne policije, pre nego što je uhapšen, saopštile su vlasti, prenosi AP.

Policajci iz Tontona su povređeni pokušavajući da privedu Daglasa Hagertija (35) iz Lejkvila u Masačusetsu u utorak uveče. Jedan policajac je zadobio posekotine po licu, vratu i leđima i prebačen je u bolnicu u Bostonu, oko 50 kilometara severno od tog grada.

Ostala četvorica, uključujući policajca koji je uboden u ruku, zbrinuti su u lokalnoj bolnici. Među njima je bio i šef policije Edvard Volš, koji je živi u blizini lica mesta. On je uboden nožem u stomak i zbrinut je u bolnici i pušten.

Policija nije odmah dala najnovije informacije o stanju policajca koji je poslat u bolnicu u Bostonu.

Policija je saopštila da su policajci Tauntona pokušali da zaustave Hagertija, koga su optužili da je čudno vozio. Hagerti je u početku stao pre nego što je ubrzao i umalo udario policajca.

Tokom potere, Hagerti je udario direktno u policijski kruzer, a potom i u drugi, pre nego što se zabio u kuću rođaka. Policija je pojurila za Hagertijem u kuću, gde je on izvukao nož i navodno izbo policajce.

Hagerti je uhapšen i odveden u lokalnu bolnicu na lečenje povreda ruke. On je u sredu optužen u Okružnom sudu u Tontonu i zadržan je u pritvoru bez mogućnosti kaucije. Njegovo saslušanje je zakazano za 17. oktobar.

Hagerti se suočava sa više optužbi, uključujući napad i zlostavljanje sa namerom ubistva, kao i tri tačke za napad i napad opasnim oružjem.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs