„Treba pustiti Stojkovića i Pešića na miru“: Vlade Divac drži stranu fudbalskom i košarkaškom selektoru

od strane | jan 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Legendarni srpski košarkaš dočekao reprezentaciju Srbije u Los Anđelesu.

Na prelazu između između ove srede i četvrtka, po srednjeevropskom vremenu, izabrani fudbaleri naše zemlje i Sjedinjenih Američkih Država odigraće prrijateljski susret u oslabljenim sastavima.

U odsustvu reprezentativaca iz stranih klubova, u terminu koji nije u zvaničnom kalendaru FIFA i UEFA, te kadrovske podrške Crvene zvezde i Partizana, šansu su dobili momci iz Superlige Srbije.

Ne obazirući se na to, Vlade Divac je posetio Orlove i strušni štab u jednom najpoznatijih američkih gradova, gde je pre puno godina igrao silne utakmice tokom svoje fenomenalne NBA karijere.

Da bi im poželeo dobrodošlicu u njegovu drugu domovinu, otkrio im da je na stadionu u komšiluku održan deo Olimpijskih igara u dva navrata i podsetio da njihov šef Dragan Stojković ima jednu bronzu.

Pomenuti susret bio je prilika i da za sajt Fudbalskog saveza Srbije kaže šta misli o selektorskoj budućnosti Piksija i njegovog košarkaškog kolege Svetislava Pešića. Nakon neuspelih nastupa na Svetskom prvenstvu (prvog) i šampionatu Evrope (drugog).

„Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine.

Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat. Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi“, podsetio je nekadašnji svetski prvak i klupska legenda LA Lejkersa.

Opširnije

Izvor: Danas.rs