U napadima izraelske vojske na Pojas gaze i Zapadnu obalu poginulo 12.415 osoba

od strane | nov 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

FoNetdanas 23:10

Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

U napadima izraelske vojske na Pojas gaze i Zapadnu obalu do danas je poginulo 12.415 osoba, a najmanje 32.500 je ranjeno, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je sedmi dan zaredom veoma teško doći do komplentih podataka o žrtvama, jer su telekomunikacione veze u Gazi oštećene u napadima, ili ne rade zbog nedostatka goriva, prenosi palestinska agencija WAFA.

Ističe se da je u Pojasu Gaze do danas potvrđeno 12.200 poginulih, od čega 5.000 dece, 3.250 žena i 690 starih osoba, a povređeno je više od 29.500 ljudi. Na Zapadnoj obali poginulo je 215 osoba.

Prema poslednjim podacima, u Pojasu Gaze više od 4.000 osoba vode se kao nestale, a među njima je skoro 2.000 dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. novembar 2023.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.

– Maja Nikolić, TV novinarka

Opširnije

Izvor: Danas.rs