Uloga koja je proslavila Bikovića bila ponuđena drugom glumcu: Evo zbog čega ju je odbio

od strane | apr 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

N. L.

„Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm“, otkrio je Miloš svojevremeno

Foto: Marko Jovanović

Uloga Tirketa u filmu i seriji „Montevideo, bog te video“, proslavila je Miloša Bikovića, ali je ista bila ponuđena drugom glumcu – koji ju je odbio.

Ulogom fudbalera Miloš Biković, je osvojio simpatije publike, a malo ko zna da je ova uloga bila namenjana Marku Janketiću, koji tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu.

Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu – rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu i dodao:

– Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: „Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal“. Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da „ovaj dečko vlada fudbalom“. Tako sam i koncipirao svoj lik – zaključio je glumac, prenosi magazin.novosti.rs

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja
.

Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Jetset

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs