Željko Obradović pred odlazak Partizana u Madrid: Real je uvek favorit, ali želimo da se plasiramo na fajnal-for

od strane | apr 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Srđan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Partizana Željko Obradović rekao je pred odlazak crno-belih u Madrid, gde će u utorak igrati prvu utakmicu plej-ofa Evrolige protiv Reala, da njegova ekipa želi da se plasira na fajnal-for ovog takmičenja.

– Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Kao što mi znamo sve o njima, tako i oni znaju sve o nama. U analizi dolaziš do nekih zaključaka. Ono što se meni posebno sviđa je reakcija igrača, pre svega kada je u pitanju odbrana o kojoj smo diskutovali. Dolazili su da mi predlože nešto, a ja verujem igračima u potpunosti. Dopada mi se kada oni nešto predlažu jer im to povećava zonu komfora, a svesni smo da igramo protiv vanserijskog tima. Naravno sve počinje od Tavaresa, ali kao i svaki igrač ima nekih stvari koje možemo da koristimo protiv njega – rekao je trener crno-belih.

On se potom osvrnuo i na adute najtrofejnijeg kluba u Evropi.

– Pričamo o timu koji ima takvu istoriju da je svima jasno protiv koga igramo. Tim koji svake godine ima ambiciju da osvaja titule. Ništa nije promenjeno ni ove sezone. Jasno je da imaju iskustvo preko Fernadeza, Ljulja i Rodrigeza, igrače koji imaju puno osvojenih trofeja i klupskih i reprezentativnih. Tu su onda Jabusele i Dek, a uz njih mladi momci poput Hezonje i Muse daju veliki kvalitet – rekao je Obradović, a zatim dodao da je Real favorit u prvom meču:

– Ono što ja očekujem da će utakmica biti potpuno različita u odnosu na onu u Beogradu. Pokušače da se adaptiraju, a mi smo i na to pokušali da se spremimo. Oni su uvek favoriti. Što se nas tiče, idemo u dobrom momentu, dobra je zdravstvena situacija. Ako ništa, očekujem da će biti barem interesantno.

U trenerskoj karijeri Obradović je zabeležio 20 pobeda u plej-of serijama, uz samo jedan poraz.

– Ova serija je važna za Partizan, a za mene kao trenera Partizana je najvažnija. Pred ovim igračima je velika prilika da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se tiče mene, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na fajnal-for. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga. Bili smo šesti, hoćemo da napravimo korak dalje, odnosno ta tri koraka i da prođemo dalje – rekao je jedan od najboljih trenera u Evropi svih vremena.

On je potom rekao da vera koju navijači imaju u ovaj tim donosi i samopouzdanje igračima.

– Ne mogu ništa drugo da im poručim osim da želim da se ta njihova ambicija prelije na nas. I dobro je da su ambiciozni. Nemamo nijedan razlog da potcenjujemo ekipu Reala. Kada se pogleda istorija, timovi koji su imali prednost domaćeg terena su se u velikom broju plasirali na fajnal-for. Osim u nekim slučajevima, a ja se nadam da je ovo taj slučaj. Navijači znaju da su bili uz nas i u najtežim trenucima. Ta vera nam je dala snagu da se podignemo i da budemo na nivou. Jedna od stvari koju ću reči igračima je da navijači veruju u nas, bitno je da i mi verujemo u sebe. Sve ovo smo igrali da bismo došli u ovu situaciju da igramo te plej-of utakmice. Ono što nas je krasilo, a to je kolektivna igra, mora da bude i dalje u svim utakmicama koje su ispred nas – izjavio je Željko Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs