Žene ruskih vojnika prete da će otići u Ukrajinu: „Vratite mi muža, rastrgnuću vas“

od strane | nov 11, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Index.hrdanas 22: 52

EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA

Društvenim mrežama počeo je da se širi video na kojem neke od supruga mobilisanih ruskih vojnika prete da će otići na liniju fronta u Ukrajini da vrate svoje muževe kući, nakon što je u operaciji, kako se navodi, mnogo ranjenih, počeo je da se širi društvenim mrežama, prenosi Njuzvik.

Na ovom snimku, objavljenom na medijskom kanalu Verstka na Telegramu, žena poručuje vojnim zvaničnicima da dovedu svoje muževe kući ili će oni biti „rastrgnuti“. Prema pisanju medija, više od 20 članova porodica vojnika okupilo se u vojnoj jedinici u mestu Valujka u Belgorodu da bi dobili odgovore. Njihovi muževi i sinovi mobilisani su zbog naredbe o delimičnoj mobilizaciji predsednika Vladimira Putina od 21. septembra, prenosi Index.hr.

Porodice vojnika sve su besnije na rusku vojsku

Članovi porodica stigli su iz ruskih regiona Voronjež, Kursk i Belgorod i tvrde da su njihovi najmiliji napadnuti u gradu Makijevka u Donjeckoj oblasti. Kažu da su ranjeni i traže da se što pre vrate u Rusiju. Oni koji su preživeli napad sada, kako se izveštava, pešače fabricate ruske oblasti Belgorod, koja je otprilike 150 kilometara od Donjecka. Očigledno, mnogi na leđima nose ranjenike. Svi muškarci pripadaju „nepostojećoj“ jedinici 11097, tvrde članovi porodice.

Jedna od supruga tražila je od ruskih zvaničnika da automobilom vrate svoje najmilije u Rusiju, a ako to ne učine, zapretili su da će i sami otići po njih. „Spremna sam da ih rastrgnem. Moraju nešto da urade, nešto moraju da odluče, moraju da ih izvuku odatle. Želimo da odu po njih jer ima mnogo ranjenih“, rekla je jedna od supruga. .

Ovo je samo jedan od izveštaja članova porodice koji su besni na rusku vojsku.

Video je postao viralan u Ukrajini

Video na kojem se navodno vide žene ruskih vojnika koje traže odgovore nakon očiglednog povlačenja Putinovih snaga iz ukrajinskog grada Hersona postao je viralan. Snimak je na Tviteru objavio misteriozni korisnik Dmitri, koji radi u VarTranslated, nezavisnom projektu koji prevodi materijale o ratu na engleski. Na snimku se vidi kako grupa žena razgovara o sukobu sa muškarcem za kojeg se navodi da je gradski menadžer.

„Žene mobilisanih vojnika iz Kurska uhvaćene u tuči sa gradskom upravom“, napisao je Dmitrij u potpisu snimka. „Muškarci su poslati na liniju fronta, njihove jedinice su postepeno uništavane, neki su se sada povukli u Starobilsk. Obratite pažnju na jezik kojim govori predstavnik administracije“, napisao je on.

Meduza, medij na ruskom jeziku sa sedištem u Letoniji, takođe je izvestio u četvrtak da mobilisani muškarci, koji su skoro bez obuke poslati u Ukrajinu, zahtevaju da budu vraćeni kući. Stanovnici ruske Vologde naveli su u apelu regionalnom guverneru da su njihovi rođaci, mobilisani početkom oktobra, poslati u ukrajinsku oblast Lugansk i 1. novembra prebačeni na liniju fronta kod Svatova.

„Ne čekajte da se samelju u prokletoj mašini za mlevenje mesa“

„Dečaci su bili zarobljeni u vatrenoj zamci, ubili su ih i neprijatelj i naša ruska vojska“, rekli su rođaci i pozvali ruske vlasti da vrate njihove muževe i sinove kući. Zamolili su ruske vlasti da „ne čekaju dok se svi ne samelju u ovoj krvavoj mašini za mlevenje mesa“.

Njuzvik nije mogao nezavisno da proveri kada je snimak snimljen.

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs