Zvanično: Bojan Kovačević je fudbaler Partizana!

od strane | feb 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Centralni defanzivac će već narednog vikenda konkurisati za prvi tim crno-belih, jer dolazi iz punog ritma

Foto: FK Partizan

Sada i zvanično: Bojan Kovačević (19), sedmo je i poslednje pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, koji će transferom defanzivca Čukaričkog biti definitivno zaključen.

Crno-beli će timu sa Banovog brda platiti obeštećenje od 500.000 evra i 20 odsto od dalje prodaje (cifre i procenti koje su se jutros pojavili ne odgovaraju istini), a fudbaler će potpisati ugovor na tri i po godine.

Uz to, Partizan će, po dogovoru sa „brđanima, isplatu transfera započeti tek od februara 2025. godine, što je prilikom pregovora bio uslov crno-belih, kako se ne bi narušilo normalno funkcionisanje kluba usled ulaganja ove zime.

Takođe, i sam Bojan Kovačević je pristao na manju platu nego na Banovom brdu i ona je, da ne idemo u detalje iz pristojnosti, niža nego li što prihoduju neki od Partizanovih bonusa iz omladinske škole.

Novi štoper će se ekipi priključiti već sutra na treninzima i odmah će konkurisati za mesto u prvom timu, s obzirom na činjenicu da je prošao kompletne pripreme sa Čukaričkim, igrao kontrolne utakmice, čak i bio starter u prvom kolu proleća protiv Radnika u Surdulici.

Foto: FK Partizan

Uz to, benefit za Partizan je i činjenica da Kovačević, baš kao i Nikola Miličić koji je u završnoj fazi oporavka, ispunjava bonus pravilo i za narednu sezonu, što je mnogim timovima u ligi „Ahilova peta“.

Dolaskom Bojana Kovačevića Partizan je stavio tačku na zimski prelazni rok u kome su još angažovani golman Milan Krunić (slobodan), štoper Nikola Miličić (Radnički 1923, 500.000 evra), zadnji vezni Leonard Ovusu (Ods, slobodan), Denil Kastiljo (Šahtjor Donjeck, pozajmica), krilni napadač Jung-Džun Goh (Pohang Stilers, 1.200.000 evra) i Aleksa Janković (Čukarički, bez obeštećenja).

Ostala je još mogućnost da neko od prekobrojnih fudbalera iz aktuelnog kadra napusti crno-bele, ali isključivo u lige u kojima ta mogućnost još postoji.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs