Zvezda

od strane | dec 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ovde možete pratiti tekstualno prenos uživo…

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u hali „Aleksandar Nikolić“ ekipu Igokee u meču 14. kola ABA lige. Meč počinje od 20 časova, a prenos meča je obezbeđen na kanalu B92, odnosno Arena Sport 10. Uživo prenos meča možete pratiti na ovom tekstu.

Crvena zvezda – Igokea

Tok meča

Druga četvrtina

2. minut – 31:18 – Odlična odbrana Zvezda startom druge deonice. Gubi loptu Marko Simonović. Bošković leđima napada Tea i to radi dobro, dva poena. Jago diže trojku, veliki promašaj. Tranzicija Zvezde, veliki promašaj Jaga. Milosavljević smanjuje razliku šutem za dva poena.

Prva četvrtina

10. minut – 31:13 – Ulazi na teren i Gilespi. Marko Simonović pravi nesmotren faul i šalje na liniju penala Delalića. Nedović izlazi, ulazi Teodosić. Topić nije izlazio iz igre. Topić prodire, beži čuvaru, promašuje, ali Gilespi vraća loptu u koš. Faul u napadu Simonovića, nakon odlične odbrane Topića. Nakon devet minuta igre Topić napušta teren, a ulazi Jago. Veliki promašaj Teodosića nakon izlazne kretnje sa 45 stepeni sa leve strane. Brz šut Hange i pogodak.

8. minut – 14:10 – Nedović dva puta precizan sa penala. Promašuje Nakić step-bek trojku. Na drugoj strani Simonović siguran. Težak promašaj Jošiča, a Topić fantastičan u tranziciji dolazi do lakih poena u kontranapadu. Tajmaut Vlade Jovanovića. Faul Giedraitisa na zemlji.

6. minut – 18:10 – Topić napada na koš, okreće roling i biva fauliran. Ide na bacanja i pogađa oba. Još jedna tranzicija Zvezde i još jedan faul Igokee, vrlo brzo igra Zvezda. Tobi maši šut za tri poena i biće tajmaut za Sferopulosa.

4. minut – 13:5 – Jošilo pravi faul na Davidovcu u tranziciji, a krilni centar Zvezde izvlači slobodna bacanja. Pogađa samo prvo. Karlmajkl izvlači slobodna bacanja protiv Tobija, koji pravi faul. Precizan oba puta igrač Igokee. Iz pik i pop situacije ostaje Davidovac sam i na pas Nedovića pogađa za tri poena. Topić dodaje Nedoviću u tranziciji i laki poeni. Giedraitis sada kažnjava lošu odbranu Igosa sa linije za tri poena. Rana dva faula Topića, ali ostaje u igri. Nakić pravi faul na Davidovcu.

2. minut – 4:4 – Sudija podbacuje loptu, napad za Zvezdu. Topić napada na koš i postiže prve poene! Nakić postiže dva puta poene sa poludistance. Nedović uzvraća polaganjem nakon bloka. Topić pravi faul nad Jošilom da spreči lake poene, pametan potez.

Petorke

Crvena zvezda: Topić, Nedović, Giedraitis, Davidovac, Tobi.

Igokea: Karlmajkl, Nakić, Jošilo, Atić, Stanković.

Najava utakmice

Igokea na megdan u Beograd dolazi prilično oslabljena pošto su izgubili nekoliko veoma važnih igrača. Tim je napustio Stefon Mudi, potom Nikola Tanasković, da bi konačno Nemanja Gordić otišao u KLS.

Daleko su od favorita za ovu utakmicu, ali to Zvezdi ne bi trebala da bude uteha, niti izgovor za manje zalaganje.

Sa druge strane nalazi se protivnik, crveno-beli koji ima motiv da pozitivno završi godinu i ulogu favorita koju treba da opravda.

Očekuje se da na ovom meču zaigra Nikola Topić i to bi za njega mogla da bude odlična prilika da se oproba u dresu Zvezde sa nešto lakšim protivnikom.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs