in

VIŠEGODIŠNJI KOROV ŠTAVELJ: Ova naizgled bezazlena biljka leči 358 bolesti, ovako se pratilno koristi i gaji (RECEPT)

Štavelj može da posluži i kao savršena prirodna sirovina za farbanje tkanina. Poznavaoci tradicionalnog načina bojenja od korena ove biljke mogu da dobiju žutu, tonove od tamno zelene do smeđe nijanse, ali i sivu, a da pritom ne koriste nikakve fiksatore.

DELOTVORNI ČAJEVI

Za varenje – Čaj za regulisanje varenja, protiv hemoroida i težih dijareja sprema se tako, što se supena kašika plodova štavelja kuva u 2 dl vode samo 2 minuta. Sadržaj se zatim poklopi i ostavi da odstoji 10 minuta. Potom se procedi i pije dva puta dnevno po jedna šoljica pre jela.

Protiv anemije – U slučaju malokrvnosti spravlja se čaj, tako što se supena kašika lišća popari sa 2,5 dl ključale vode i ostavi da odstoji 10 minuta. Zatim se procedi i pije dva do tri puta dnevno po šoljica.

TONIK PROTIV VAGINITISA

Upala sluznice vagine može da bude vrlo neprijatno stanje, zbog kojeg priličan broj žena odlazi ginekologu. Narodni lekari nude delotvorni tonik dobijen kombinacijom od po 30 g korena štavelja i žen-šena kao i kanadskog zlatnog korena. U ovu mešavinu treba dodati i 60 g ehinacee.

Mešavina osušenog korena sprema se kao čaj, koji se samo prokuva u vreloj vodi, ostavi da odstoji 10-ak minuta, a zatim procedi i pije, dva puta u toku dana. Zbog prisustva ehinacee treba voditi računa, da se čaj ne pije duže od četiri nedelje. Ovako pripremljenim i rashlađenim čajem vrši i ispiranje vaginalnog kanala irigatorom, ujutru i uveče.

(Piplmetar.rs)

Glasajte za ili protiv

0 poen

Ukupno bodova: 0

Za: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Protiv: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Оставите одговор

Loading…

Voleli bismo tvoje mišljenje...