in

VLADETA JEROTIĆ Ko hoće nešto da menja, nek prvo počne od sebe

Čovek koji nešto želi da menja treba prvo da pođe od sebe, smatra Jerotić

Foto: Politika

Jedna od omiljenih kad je neko car ličnosti na Piplmetru je profesor doktor Vladeta Jerotić, taj divni naučnik koji ima 93 godine, a i dalje radi i podučava nas.

Mislimo da je jedan od najpametnijih i najduhovnijih živih Srba. Zbog svega. O Jerotiću imamo više desetina tekstova na Piplmetru (čitajte ih ovde).

Čovek koji nešto želi da menja treba prvo da pođe od sebe, smatra Jerotić. Zapravo, rekao je:

– Revoltirajte se prvo protiv sebe, pa onda protiv sveta. Prvo revolucija protiv zla u sebi, a potom revolucija protiv zla van sebe.

Dakle, ako želite da menjate svet, počnite najpre od svog mikrokosmosa. Pobedite u sebi sve ono što znate je loše. A znate.

VLADETA JEROTIĆ Kako voleti bez ucena i gušenja, kako da jednostavno… volite

Ako vam se svidela ova anegdota o poznatima, podelite je na društvenim mrežama ili čitajte još ovde. Molimo da, ako vam se sviđa tekst, lajkujete i podelite na društvenim mrežama. Pišemo originalne priče za vas u mnogim kategorijama, ali nam ih mnogi portali uzmu i ne potpišu nasPiplmetar je mala porodična radionica vesti i zanimljivih sadržaja i posebno ih kreiramo za vas. Tebe. Živimo od vas koji čitate ono što pišemo. Ali stvarno. Hvala.

Čitajte sve o Vladeti Jerotiću na Piplmetru OVDE.

(Piplmetar.rs)

Loading...