in

VLADETA JEROTIĆ Postoje 2 tipa karaktera kod dece, ovako postupajte s njima

Iako on i njegova žena Jelena nisu imali dece, u svom dugogodišnjem radu zaključio je da postoje dva tipa karaktera kod dece

Vladeta jerotić o deci

Naš vrsni „kad je neko car“ akademik, profesor, doktor i psihijatar Vladeta Jerotić često govori o vaspitanju dece.

Iako on i njegova žena Jelena nisu imali dece, u svom dugogodišnjem radu zaključio je da postoje dva tipa karaktera kod dece. Jednom je gostujući u emisiji Agape dao savet roditeljima napomenuvši:

– Samovolja i svojevolja nije isto. Čovek treba da bude svojevoljan, ali ne samovoljan. Samovoljan – ostaje ona tvrdoglavost celog života koja se ne koriguje, jer je u detinjstvu bila gušena – tako je počeo Jerotić i nastavio:

Vladeta jerotić o deci

– Rodi se tvrdoglavo dete, sa svojim prkosom, ne mora sve da bude posledica rđavog vaspitanja. Roditelji moraju da vide to – kod nekog deteta koje je pasivno i „mekano“, jačaj mu volju, jačaj mu samosvest, a kod tvrdoglavog smanjuj, ali postepeno.

Dakle, ako vaši prijatelji imaju tvrdoglavu decu, pošaljite im ovaj tekst. Umeće je biti roditelj, barem mi mislimo.

Ako vam se svidela ova anegdota o poznatima, podelite je na društvenim mrežama ili čitajte još ovde. Molimo da, ako vam se sviđa tekst, lajkujete i podelite na društvenim mrežama. Pišemo originalne priče za vas u mnogim kategorijama, ali nam ih mnogi portali uzmu i ne potpišu nasPiplmetar je mala porodična radionica vesti i zanimljivih sadržaja i posebno ih kreiramo za vas. Tebe. Živimo od vas koji čitate ono što pišemo. Ali stvarno. Hvala.

Čitajte sve o Vladeti Jerotiću na Piplmetru OVDE.

(Piplmetar.rs)

Loading...