Pravljenje 4000 koraka dnevno može smanjiti rizik od demencije – u međuvremenu, dodatno hodanje je još bolje

od strane | sep 21, 2022 | Zdravlje | 0 Komentara

Da bismo vam otkrili motiv da ustanete i prođete više, evo ga: nedavno odštampan slučaj otkriva da hodanje od 10.000 koraka dnevno pomaže u smanjenju rizika od razvoja demencija. Iskreno, čak 4.000 koraka dnevno je dovoljno da se rizik od demencije umanji za jednu četvrtu, u skladu sa naletom na štampanom u JAMA Neurologi.

„Postoji dokaz da otkrivanje tela može ojačati prevenciju demencije među modernim stanovništvom. Ali, pojedinci nisu dovoljno aktivni“, Borja del Pozo Kruz , dr, partnerski profesor u stanovnicima koji su efikasni na Univerzitetu Južne Danske i vodeći autor spoticanja na, podsticao Uspešno . „Smatramo da bi pojedinci, pružajući određena rešenja za iskoračenje, obratili više pažnja na otkrivanje tela, jer su koraci i šetnja nešto što svi razumeju i zahtevaju izvorom male.

Evo u stvari važnog koraka napred u vreme kada broj demencija raste — 55 miliona osoba širom sveta živi sa demencijom i Iskustva Svetske organizacije koja je uspešno postoji skoro 10 miliona nedavnih slučajeva godišnje. Štaviše, nalet na iz 2022. objavljen u The Lancet predviđa da će se potreba za slučajevima demencije kod osobe starijih od 40 godina utrostručiti do 2050.

Evo detaljnije informacije o naletima nalaze i preporuke da uključite njegova rešenja u svoju rutinu.

Predvođeni istraživačima sa Univerziteta u Sidneju, Australija i Univerziteta Južne Danske, nedavni nalet na entuzijske pratioce 78.430 odraslih osoba između 79. godine

Potraga za učesnicima je bila obavezna da koristi akcelerometar staru na ručnom globu na svom dominantnom globu sedmično u izložiti napredovanje šetnje datoteke. Istraživači su potom analizirali efikasne rezultate učesnika u narednih sedam godina, zajedno sa praćenjem bilo kakve dijagnoze demencije.

Prognoza konačnih podataka o uočavanju uključila je učesnike koji su imali prethodnu istorijsku prošlost srčane bolesti, raka ili demencije prilikom pojave na početku— svi učesnici su bili bez bolesti u principu dve godine spoticanja.

Na zamenu ruke, zaključeno sa oktobra 2021., 866 učesnika, ili 1,1%, je toga razvilo demenciju, došli su istraživači širim. Štaviše, detalji su potvrdili da je nekada postojala povezanost između više svakodnevnih koraka i smanjenja rizika od demencije. Prava zbirka koraka

Istraživači su našli na tome da je od nas prešao 9.826 koraka dnevno izgledalo najmanje podložno razvoju demencije. Ime, hodanje po skoro 9.800 stepeni nekada je bilo poželjno da bi se rizik od demencije smanjio za 50%.

„Najveće smanjenje rizika od demencije nekada je bilo na [skoro] 10.000 koraka po danu. Kako je pametno naklonjena, ova parcela nikada ranije nije [bila] proučavana pod rigoroznim naučnim dizajnom“, priznao je dr del Pozo Kruz.

Štaviše, vrednost je napomena da šetanje veće od ovog iznosa nije izgledalo daju sve prednosti koje su povezane sa demencijom.

Najmanja količina šetnje u kojoj su istraživači u tišini videli da je povećan rizik od demencije nekada je bilo 3.826 koraka. istraživači su našli onda da je nekada bilo povezano sa smanjenjem incidencije za 25%. Štaviše, ovaj nalaz je zasnovan na naletu 2020.

koji je naišao na to uzimanje na najmanje 4.000 koraka dnevno bilo je dovoljno da se smanji rizik od smrti određene osobe.

Ključni za poneti ovde? početi da vidite efektivne prednosti h odajući 4000 koraka iz dana u dan.

Još jedan važan nalaz—i potreba za koracima pojedinaca kradite iz dana u dan i užurbanost ovih koraka je važna za smanjenje rizika od demencije.

Naizmenična dubina vašeg otkrivanja poboljšanja vaš kardiovaskularni unos , Dr Reina Benabou, MD, PhD, neurolog i neuronaučnik koji služi kao potpredsednik i šef kliničkih poslova u Janssen Neuroscience, urgirao je Uspešno biti. I čime ponovo postajete efikasni u svom kardiovaskularnom, pojačate sistem dotok krvi i kiseonika u vaš um, omogućavajući mu da se pokaže na optimalnom nivou. Istraživači su priznali da su videli dozu koja se postiže kod pojedinaca koji su išli u svrsishodne šetnje – opisane kao preko 40 koraka u minuti – smanjili su rizik od demencije veći od pojedinaca koji su išli u morne šetnje. Brzina od 112 koraka u minuti tokom 30 minuta smanjila je optužbe za demenciju.

Da li je ikada prekasno da se spreči rizik od demencije?

Stručnjaci koji postoje da sve dok ste inspirativni, pravite razliku u poboljšanju svog efektivnog bića. „Od prvog koraka, pojedinci će se ponašati bolje! I kad god ste aktivni [ili] zdravi, ciljajte na taj plan od 10 hiljada koraka“, savetuje dr del Pozo Kruz.

„Nikad nije previše opušteno. Čak je i 1.000 koraka zdravije od 50“, priznao je dr Benabu, koji je upozorio da su pojedinci koji se usvajaju sedeći svakodnevni život naizgled najsitniji za otisak koji. „Sedenje je nedavno pušenje. Moramo da prođemo, ali treba da budemo očigledni da svesno donosimo informacije“, priznao je dr Benabu.

Gubitak reminiscencije jednostavno nije neizbežan motiv za olakšavanje starenja, kao i niz promenljivih komponenti rizika, štaviše, mogu uticati na efikasno postojanje uma i gubitak pamćenja. „Demencija ima probleme sa kojima možemo aktivno da trgujemo. Psihološki efikasno biće, efikasno biće uma i potpuno delotvorno biće izvanredno isprepleteni“, priznaje dr Benabu.

U mnogo reči , bilo bi pošteno čime pređete 10.000 koraka, međutim čim užasno jedete i budete pod stalnim pritiscima, onda to ne bi moglo da se razvije vredno pažnje na duži rok. Uz tradicionalno otkrivanje, ona podseća pojedince da donesu sledeće:

Nabavite predložene sate sna svake noći Cijeni hranljiv režim ishrane

 • Pobrinite se za svoje psihološko efikasno biće
 • „Mi jednostavno nećemo u stvarnosti trgovati našim godinama ili našim genetskim nasleđem“, kaže dr Benabu. „Međutim, možemo razviti promene u svakodnevnom životu koje smanjuju, pa čak i odlažu rizik od stvaranja kognitivnog pada.

  „Mi jednostavno nećemo u stvarnosti trgovati našim godinama ili našim genetskim nasleđem“, kaže dr Benabu. „Međutim, možemo razviti promene u svakodnevnom životu koje smanjuju, pa čak i odlažu rizik od stvaranja kognitivnog pada.

  Da biste omogućili isporuku naših visokih priča u vaše prijemno sanduče , javite se za

  Zdrav život

  bilten

  Opširnije