in

Želite da zaštitite Vaš dom? Najbolja audio-video oprema za sigurnost Vas i Vaših najmilijih

Oprema za video nadzor kao i oprema za praćenje ili zaštitu od neovlašćenog praćenja mora da bude sa boljim tehničkim karakteristikama kako bi ispunila zahteve kupaca

SVOS prisluskivac profesionalni
Foto: Promo

Efikasna oprema za video nadzor i praćenje – Na šta obratiti pažnju

U današnje vreme je povećana potražnja za sigurnosnom opremom svake vrste, jer naprosto živimo u jako nestabilnom vremenu punog kriminala koji se ispoljava na najrazličitije načine.

Postavlja se pitanje kako zaštiti svoj dom i svoje najmilije?!

Šta uraditi povodom toga kada su policiji vezane ruke, kada je sudstvo nefikasno? Ono što možete da uradite jeste da se bavite preventivnom zaštitom, koja bi kasnije znatno pomogla policiji i drugim organima u njihovom radu a sa druge strane bi delovalo preventivno na sve ostale.

priskuškivači
Foto: Promo

Oprema za video nadzor kao i oprema za praćenje ili zaštitu od neovlašćenog praćenja mora da bude sa boljim tehničkim karakteristikama kako bi ispunila zahteve kupaca. Za razliku od običnih kamera, kamere za video nadzor , uređaji za audi nadzor kao što su profesionalni prisluskivači , kao i drugi uređaji, moraju da imaju dosta bolje tehničke karakteristike jer rade u uslovima manje osvetljenosti, buke koja dolazi spolja i slično. Svi ti uticaji utiču na rad samih sigurnosnih sistema tako da oni moraju boljeg kvaliteta od klasičnih sistema.

Kada se koriste uređaji za nadzor i praćenje oni su uglavnom sakriveni od pogleda i diskretno su sakriveni, dok su sigurnosni sistemi uglavnom vidljivi jer oni i trebaju da ,,odbijaju” zainterosavne poglede.

Na šta obratiti pažnju kada krenet u potragu za odgovarajučom opremom?

Prvo i osnovno, sistemi za video nadzor i sigurnosna oprema za praćenje i ometanje neovlašćenog praćenja nisu isto. Prnicip rada i namena se potpuno razlikuju.
Kod sistema za video nadzor, kamere su većih dimenzija, vidljive su i lako uočljive dok kod opreme za sigurnosnu zažtitu, sva oprema je ,,mini” dimenzija, neupadljiva i vrlo malih dimenzija.

Kod uređaja za diskretan nadzor ( snimači razgovora, prisluskivaći ), postoje mnoštvo modela ali je zajedničko za sve da je prijem zvuka znatno bolji nego kod klasičnog video nadzora, da su autonomni i da mogu da rade nezavisno od struje tj. napajanja, dok je video nadzor vezan za struju tj. napajanje.

Uređaji za snimanje zvuka koji vrše diskretan nadzor su krajnje jednostavni za upotrebu, nije potrebno nikakvo predznanje za njihovo korišćenje , kod velike većine je upravljenje njima vezano za jedno dugme ili taster i sve se uglavnom svodi na POWER ON i POWER OFF. Njihova druga prednost je svakako njihova mala dimenzija tako da Vam je koriščenje istih izuzetno lako.

Svaka oprema za diskretno nadgledanje mora biti neprimetnan kako bi posao mogao biti obavljen na diskretan način. Svaka oprema koja je uočljiva može da značajno umanji šanse kako bi Vaš ,,spijunski posao “ bio obavljen.

Kod svake opreme bilo da je ona za klasičan video nadzor ili diskretan nadzor, ključno je način njene upotrebe odnosno mesta gde se postavlja. Kod video nadzora morate pokriti svaki mrtvi ugao, kamere se obično postavljaju na uglovima dok kod prisuskivaca je ključno da se postave što sakrivenije ali opet na mestu koje odgovara njihovoj nameni. Kako bi se to ostvarilo postoje različiti oblici prisluskivaca i uređaja za praćenje, kao što su olovke, upaljači pa čak i karmin dolaz u obzir.

Kod sistema za video nadzor nemate problem sa napajanjem , sistem je non stop na struji ali sa druge strane nije mobilan tj. nemate mogućnost da ga lako prebacite sa mesta na mesto.

olovka-kamera-full-hd-kamera-u-olovci (2)

Dok kod uređaja za diskretan nadzor imate obrnuti problem, vrlo su diskretni i možete ih koristiti na više različitih lokacija dok većina njih ima problem sa autonomijom rada. Jedno od rešenja je da se obezbede dodatno napajanje u vidu eksterne baterije ili da se kupe kvalitetniji uređaji sa znatno boljom autonomijom rada, jedan od takvih uređaja je SVOS snimač razgovora, japanske proizvodnje:

Klasičan video nadzor poseduje kako žične tako i bežične sisteme. Prendnost žičanih sistema je u finansijskom smislu kao i smislu sigurnijeg rada bez ometanja, žičane sisteme je praktično nemoguće ometati.

U svakom slučaju za bilo koji sistem da se odlučite, treba imati meru jer najskuplji sistem ne znači i da je najbolji , treba pronaći sistem koji odgovara baš Vašim potrebama.

(Piplmetar.rs/PR)

Loading...