Kako je moguće, preminuo član Bijelog Dugmeta: Oglasio se Goran Bregović tužan i slomljen

od strane | dec 5, 2023 | Poznati | 0 Komentara

Preminuo član Bijelog Dugmeta, oglasio se Brega

Preminuo član Bijelog Dugmeta a povodom ovog nemilog događaja oglasio se Goran Bregović. Dugogodišnji saradnik i klavijaturista benda Bijelo Dugme Vlado Pravdić, napustio je ovaj svet.

ATA images

Preminuo član Bijelog Dugmeta, Brega se oprostio emotivnim rečima

Klavijaturista Bijelog dugmeta Vlado Pravdić, kako je saznao Avaz, umro je sinoć u Splitu. Da je preminuo član Bijelog Dugmeta to je za ovaj list potvrdila njegova bliska prijateljica.

Pročitajte Gde nestade najpoželjniji muškarac – Goran Bregović više ne liči na sebe (FOTO)

Pravdić, kako se navodi, je preminuo uoči svog 74. rođendana koji je trebao da proslavi sutra, 6. decembra.

Screenshot

Preminuo član Bijelog Dugmeta i Alen je ostao nem

Nekadašnji vođa i gitarista grupe “Bijelo dugme” Goran Bregović, oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom smrti svog nekadašnjeg kolege i dugogodišnjeg prijatelja, napisao je jako srcecepajuću poruku:

– On je jedini među nama bio fini momak. Žao mi je. Počivaj u miru…

Pročitajte Ponovo zajedno – Brega, Alen i Tifa u dokumentarcu o Bijelom dugmetu (video)

Podsetimo, takođe se od njega oprostio i Alen Islamović koji je preko medija saznao da je preminuo član Bijelog Dugmeta

Sa Bijelim dugmetom je snimio dva albuma „Kad bi’ bio bijelo dugme“ i „Šta bi dao da si na mom mjestu“ pre odlaska u vojsku 1976. Njega je u Dugmetu zamenio Laza Ristovski. Vlado se vratio u Bijelo dugme 1978. Od 1978. do 1987. je sa Dugmetom objavio pet albuma: „Bitanga i princeza“, „Doživjeti stotu“, „Uspavanka za Radmilu M.“, „Kosovka djevojka“ i „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“. Nakon turneje Dugmeta pod nazivom „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“, 1987. godine, Vlado se povukao i posvetio kompjuterima. I dalje je smatran članom grupe jer – niti je isteran, niti je iz nje otišao.

Vlado Pravdić živio je i radio u SAD, gde se bavio poslom nevezanim za muziku. Da je preminuo član Bijelog Dugmeta, cenjeni Vlado, šokiralo je sve njegove prijatelje, članove porodice i dugogodišnje prijatelje koji su našli za shodno i da se oglase…

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images

Pročitajte i…

Opširnije

Izvor: svet-scandal.rs