Marija Kulić MUKU MUČI sa Miljanom: „NE PRESTAJE DA JE OPOMINJE!“

od strane | sep 15, 2022 | Poznati | 0 Komentara


M.A.Š. |

Nekadašnja zadrugarka Miljana Kulić izašla je iz Kliničkog centra posle 45 dana, nakon što je imala komplikacije zbog operacije želuca.

Nenad Macanović Bebica, Miljana i Marija Kulić (Foto: Ringier/Teodora Borozan) • Teodora Borozan / Ringier

Miljana, ipak nije, kao što se pretpostavljalo, odmah otišla za Niš, već je s majkom Marijom i dečkom Nenadom Macanovićem Bebicom ostala u Beogradu, prenose mediji.

Kako tvrdi izvor za domaće medije, Miljani je bolje i sluša sve savete lekara.

Miljana Kulić (Foto: Ringier/Milica Štulović)
Miljana Kulić (Foto: Ringier/Milica Štulović)

– Miljana je mnogo srećna što je konačno pored svoje majke i Bebice. Za sada sluša sve. Pije terapiju koja joj je prepisana i koliko-toliko miruje. Oni nisu odmah otišli za Niš zbog nekih kontrola koje još ima u Beogradu, sigurno će za dva-tri dana da idu svojoj kući. Unhappy joj je laknulo zbog toga što može da puši, mada joj Marija stalno uzima cigarete i opominje je da smanji pušenje – započinje izvor za „Kurir“, pa objašnjava šta očekuje Miljanu nakon odlaska u Niš:

– Miljana će nakon pregleda u Kliničkom centru, odakle je hitno prebačena za Beograd, i dalje biti na kućnom lečenju. Njoj je imunitet još ugrožen i mora da vodi računa. Koliko znam, ono što je sigurno je da će ona morati da primi vakcinu posle uklanjanja slezine, koja štitit od tri bakterije – pneumokoke, meningokoke i hemofilus affect i to treba uraditi što pre – završio je naš izvor.

Miljana Kulić (Foto: Ringier/Milica Štulović)
Miljana Kulić (Foto: Ringier/Milica Štulović)

Podsetimo, Miljana je za Kurir nakon izlaska s lečenja otkrila da se vraća jača nego ikada i da nastavlja gde je stala.

Zašto mora da primi vakcinu?

Miljana Kulić (Foto: Ringier/Milica Štulović)
Miljana Kulić (Foto: Ringier/Milica Štulović)

Budući da je slezina važna za odbranu tela od štetnih mikroba i patogena, kada dođe end situacije da ne radi kako treba ili se ukloni, postoji veći rizik od infekcija. Posebno se to odnosi na određene vrste bakterija. Vakcinacija protiv pneumokoka, streptokoka, meningokoka i HIB vakcina (DTAP/IPV/HIB i pneumokokna vakcina – vakcina protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize (poliomijelitis), kao i infekcije izazvanih bakterijom Hemofilus affect tipa B) neverovatno je važna. Takođe se kao prevencija problema sa slezinom i u slučaju kada je nemamo preporučuje godišnja vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Zbog čega su, sa druge strane, korisnici društvenih mreža napali porodicu Kulić zbog navodnog iskorišćavanja bolesne Miljane, ukoliko ste propustili, pogledajte OVDE.

Opširnije