Jelena Lukić

|

Teška i neprijatna vest da mu je otac poginuo sopštena je prvo upravo njemu.

Ognjen Amidžić • screenshot

Voditelj Ognjen Amidžić gostujući u emisiji „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović“ koja se emituje na Blic televiziji, ispričao je detalje vezane za svog oca koji je tragično nastradao dok je izveštavao sa ratišta.

Ognjen Amidžić (Foto: RAS/Milan Ilić)
Ognjen Amidžić (Foto: RAS/Milan Ilić)

Naime, voditelj je istakao da je to je bila najveća trauma u njegovom životu.

– Devedesetih je sve oko tehnologije zahtevalo mnogo veće angažovanje, dešava se haos u Jugoslaviji koji je sve zatekao i niko nije znao o čemu se radi. Pošto je on radio u informativnom programu, pored svih ostalih stvari, koje je imao profesionalno da ide da snimi, da vidi šta se dešava, prilozi sa pozicija. Tih meseci kod nas u stanu je bilo kao štab. Bile su vojne vežbe, nismo imali mobinlne telefone, nisu znale porodice gde su njihovi članovi, očevi, braća, muževi… Onda je on koristio kada ode da snimi da svakog od njih snimi kamerom, da pokaže porodici, da razmeni pismo, održava kontakte tako da ne mogu da objasnim šta je bilo kod nas. To je bio haos potpuni, ali on je bio fanatik za posao to je voleo i radio je. Ali to se i dan danas ne zna, ima hiljadu priča, to je bilo ’91, kako se to desilo, čija je to krivica, na kom putu… Njih četvorica su bili i onda je tu bila zaseda gde su oni svi poubijani, ukradena je njihova oprema pa je to posle korišćeno u kontra propagandi sa hrvatske strane tako da… – ispričao je Ognjen.

Veoma neprijatna vest da mu je otac poginuo sopštena je prvo upravo njemu.

Ognjen Amidžić
Ognjen Amidžić

– To je bilo veoma čudno. Meni su prvo saopštili tu vest. Tada sam imao 16 godina i ostao sam, noć je bila, mama i sestra su spavale, ostao sam da spremam nešto za školu. Oko jedan pola dva noću sam čuo šuškanje oko vrata, neko kuca, otvaram, dva policajca. Ja onako zbunjen, verovatno su oni dobili zadataka: „Moramo da vam kažemo nešto, desilo se nešto strašno, tragedija…“ i meni su saopštili. I kako možeš da reaguješ, zatečen si, probudio sam mamu pa sestru. Kada su oni meni to saopštili ja sam tog trenutka tu informaciju primio i spakovao i to je to – rekao je voditelj u emisiji.

Opširnije

Izvor: PulsOnline.rs