PROMENILA ŽIVOT IZ KORENA! Glumica Ivana Mihić otišla u MANASTIR, evo detalja

od strane | avg 17, 2022 | Poznati | 0 Komentara


I.H.R

|

Glumica Ivana Mihić godinama je sa roditeljima Verom Čukić i dramskim piscem i scenaristom Gordanom Mihićem posećivala manastir Rajinovac, a onda je sasvim spontano postala njegov volonter.

Ivana Mihić • youtube

– Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne.

Ivana Mihić
Ivana Mihić

– Arhimandrit Serafim, kao starešina manastira, svakodnevno pored svojih duhovnih aktivnosti lično obavlja i sve fizičke poslove, zidarske, majstorske i prema manastiru se ophodi kao pravi domaćin. Tako sam ga zaticala na traktoru ili za kosilicom. Trudim se koliko mogu da pomognem takvom čoveku koji je i izutetno obrazovan, završio je bogosloviju i govori ruski i engleski.

Ivanin otac Gordan Mihić mir je pronašao u porti manastira Rajinovac, što je bila njegova poslednja želja.

– Moj otac živi kroz mene, svoje dete i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli.

ivana mihic
ivana mihic

Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama – istakla je Ivana Mihić za magazin “Gloria”.

Opširnije

Izvor: PulsOnline.rs