Žena Slavka Štimca je čuvena slikarka Vesna Golubović

od strane | sep 22, 2021 | Poznati | 0 Komentara

Iako se retko pojavljuje u medijima, pogotovo ne u svojstvu “žene poznatog glumca”, ipak smo uspeli

Žena Slavka Štimca je čuvena slikarka Vesna Golubović. Sasvim sigurno je znate ako pratite umetničku i kulturnu scenu u Srbiji.

Iako se retko pojavljuje u medijima, pogotovo ne u svojstvu „žene poznatog glumca“, ipak smo uspeli.

I Slavko nije previše pričljiv kad su intervjui u pitanju, ali nedavno je otkrio da je za snimanje njegovog novog filma „Ime: Dobrica – prezime: nepoznato“, najviše zaslužna, kako je rekao, upravo ona.

– Ima tu još zaslužnih za film. Pre svega Srđa, pa onda moja supruga Vesna. Tek onda sam tu negde i ja – skromno je rekao Štimac.

Vesna Golubović rođena je u Beogradu, a diplomirala je i magistrirala na FLU u klasi Stojana Ćelića. Živela je u Njujorku od 1981. do 2004.

Autorka je mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih izložbi, a realizatorka je i mnogih scenografije za moderan balet širom sveta.

Platnu prilazi kao i zidu, i kod nje nema brisanja. Ukoliko i dođe do greške, te se od željene lepršave “stvori“ krivudava i tvrda linija, ona se samo sagledava kao nova realnost.

– Ne zanima me prošlost – brzo zaboravljam, ne zanima me ni budućnost koja je apstraktna, već sadašnjost. Za mene je čin stvaranja krucijalna, to je komunikacija, ništa pre i ništa posle – rekla je u jednom intervjuu Golubovićeva.

Vesna Golubović