Altec Lansing predstavio AI Shark, slučajno otkrio kada stiže i kako se zove nova Nintendo ručna konzola

od strane | jan 12, 2024 | Tech | 0 Komentara

Na ovogodišnjem CES 2024, kompanija Altec Lansing, renomirani proizvođač audio i gejming periferija, predstavila je revolucionarni gejming softver pokretan veštačkom inteligencijom pod nazivom AI Shark. Ovo saopštenje dolazi usred poplave raznih vesti vezanih za veštačku inteligenciju na ovom tehnološkom sajmu, obećavajući da će redefinisati budućnost gejminga.

Softver, ranije poznat kao GameShark, ima za cilj da revolucionizuje gejming iskustvo kroz svoju tehnologiju poboljšanu AI mogućnostima. Prema saopštenju za štampu kompanije Altec Lansing, AI Shark je spreman da obeleži značajan iskorak u doživljaju gejminga, nudeći unapređenu igru prilagođenu korisnicima svih nivoa veštine. Zanimljivo je da je zvanični start AI Shark-a planiran da se podudara sa navodnim lansiranjem Nintendo Switch 2 u septembru 2024.

Međutim, javlja se sumnja u vezi ove Altec Lansing izjave koja deluje preuranjeno, s obzirom da Nintendo još uvek nije zvanično potvrdio ime ili prozor za lansiranje svoje sledeće konzole.

Altec Lansing zvučnici na CES 2024Altec Lansing

To nas dovodi do pitanja da li je Altec Lansing otkrio ove informacije pre vremena ili jednostavno spekuliše kako bi povećao interesovanje oko svog AI proizvoda. Ako je tako, definitivno su uspeli.

AI Shark, kako ga opisuje Altec Lansing, koristi ekskluzivnu XGPT tehnologiju i ubrzanje tenzorskih procesorskih jedinica (TPUs) u realnom vremenu. Softver ima za cilj da unapredi gejming iskustva pružajući personalizovane savete i pomoć u realnom vremenu, prilagođavajući se brzom tempu takmičarskog gejminga. Međutim, saopštenje za štampu ne pruža detalje o skupu podataka iz kojeg će AI Shark crpeti savete, zbog čega je Digital Trends zatražio dodatna pojašnjenja od kompanije Altec Lansing.

Možda i najinteresantniji deo ovog saopštenja je pomenuti prozor za lansiranje Nintendo Switch 2 ručne konzole. Ako informacije koje je Altec Lansing objavio budu tačne, potrošači bi mogli videti dugo očekivanu konzolu u prodavnicama već u septembru 2024. Ipak, stručnjaci iz industrije i gejmeri upozoravaju na oprez dok se ne dobije zvanična potvrda od strane kompanije Nintendo.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs