Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

od strane | nov 27, 2022 | Tech | 0 Komentara


Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Android Auto je nedavno promenio svoj već pomalo zastareli dizajn na kontrolnoj tabli vašeg automobila. To ćete već primetiti barem ako koristite beta verziju aplikacije i ako imate dovoljno sreće da se pojavi na vašem uređaju. Međutim, kompanija još nije ažurirala Android Auto podešavanja na  telefonu, uporedo sa dizajnom verzije za automobil. Izgleda da će se i to uskoro promeniti, pošto se pojavila nova Enviornment cloth You verzija podešavanja Android Auto aplikacije.

Kako je to prvi primetio Google Files Telegramm kanal, prvi nagoveštaji redizajna podešavanja pojavili su se u 8.5 verziji aplikacije, koja je dobila novi “Material3SettingsActivity”. U Android Auto 8.6 beta verziji, nova opcija je konačno postala potpuno funkcionalna i sadrži sve što možete da poželite i što  vam se sviđa u najnovijoj verziji Google Enviornment cloth Receive-a. Međutim, izgleda da još uvek nije postao opšte  dostupan, tako da je nešto omogućeno preko skrivenih oznaka u aplikaciji ili nešto što se za sada tek postepeno pušta u opticaj.

Androidautouredizajniranojverziji.jpg

Kada je opcija dostupna, prozor za podešavanja dolazi sa velikim zaglavljima koja se mogu pomerati, okruglim dugmetom za opciju „Poveži automobil“ i novim dizajnom prekidača koji su deo Enviornment cloth Receive 3 dodatka. Aplikacija se takođe pridržava vaših sistemskih podešavanja kao što je nova “darkish” tema. Zajedno sa novim redizajnom, stara slika zaglavlja je nestala, jer zapravo već neko vreme nije deo novog dizajna Google interfejsa. Sve zajedno, novi izgled se čini mnogo modernijim i lepšim, sa bolje raspoređenim i grupisanim opcijama koje značajno olakšavaju preglednost i navigaciju na ekranu.

Androidautouredizajniranojverziji2.jpg

Svakako raduje činjenica da je Google konačno odlučio da ulepša i ispolira Android Auto. Na kraju krajeva, mnogo ljudi provodi sve više vremena u svojim automobilima, a prijatno iskustvo sa njihovim sistemom za informisanje i zabavu je jedna od onih malih, ali bitnih stvari koje mogu uveliko učiniti vožnju u gužvi prijatnijom—pogotovo nakon redizajna Android Auto aplikacije koja donosi mnoge nove funkcije, kao što su poboljšani podeljeni ekran, moderniji media plejer i lakši način za prebacivanje između aplikacija.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs