Apple brz, rešili potrese kamere

od strane | sep 25, 2022 | Tech | 0 Komentara


25.09.2022 09: 01 |

Cell

Apple brz, rešili potrese kamere

Kompanija Apple reagovala je ekstremno brzo nakon što je veći broj korisnika prijavio veoma neprijatno vibriranje modula kamere prilikom korišćenja u aplikacijama koje nisu nativne za iOS. iPhone je ismejan, korisnici su se udružili u napadima na ovu kompaniju, pa je zakrpa došla i brže nego što smo se nadali i na naše telefone, odmah nakon otpakivanja.

Očigledan arena

Za sve one među vama kojima je možda promaklo, iPhone 14 Official serija telefona imala je velikih problema prilikom korišćenja sistema kamera sa aplikacijama koje nisu nativne za iOS, poput Instagram, TikTok i Snapchat. Naime, modul kamera počeo bi da se trese i zuji, što nije baš nešto što želite nakon što ste dali ogromnu sumu novca na jedan mobilni telefon. Neki su tvrdili da je arena softverske, a bilo je i onih koji su tvrdili kako je arena hardverske prirode. Bilo kako bilo, Apple je reagovao veoma brzo i predstavio zakrpu koja bi trebalo da otkloni ovaj arena.

20220924_112435.jpg

Stiglo rešenje

Poput Taličnog Toma, kompanija Apple objavila je novu verziju svog iOS operativnog sistema 16.0.2 koja bi trebalo da otkloni ovaj stvarno ozbiljan arena kod svojih korisnika. Ovo je potpuna lista svih problema koje je Apple otklonio sa novom verzijom softvera:

  • Vibriranje kamere i stvaranje zamućenih fotografija prilikom upotrebljavanja iste na “third-occasion” aplikacijama na iPhone 14 Official i iPhone 14 Official Max mobilnim telefonima.
  • Potpuno taman displej tokom inicijalnog podešavanja uređaja.
  • Prečesto pojavljivanje prozora za davanje dozvole prilikom kopiranja i nalepljivanja fajlova između dve različite aplikacije.
  • Nedostupna VoiceOver aplikacija nakon restartovanja telefona.

Dakle, nije ovo preterana lista unapređenja, ali najbitnijie je da bi najozbiljniji arena trebalo da je otklonjen. Kompanija Apple, naravno, nije dala objašnjenje zbog čega su se kamere na ovom telefonu tresle i zujale, ali se pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta nekompatibilnosti između “third-occasion” aplikacija i sistema za optičku stabilizaciju slike na senzorima kamera. Naravno, pošto je u pitanju Apple, najverovatnije nikada nećemo saznati.

Opširnije