Apple kaže da stari vrhovi ne odgovaraju za AirPods Pro 2 slušalice

od strane | sep 25, 2022 | Tech | 0 Komentara

25.09.2022 18: 43 |

Apple će, izgleda, uvek biti Apple, a kako prenosi TheVerge, sada su u pitanju silikonski vrhovi za njihove bežične bubice i neka vrsta nekompatibilnosti između starijih generacija vrhova i nove generacije AirPods Expert slušalica.

Nekompatibilnost

Za početak da kažemo kako su silikonski vrhovi za bežične slušalice koji se isporučuju uz prvu i drugu generaciju AirPods apsolutno identični po pitanju postavljanja na same bubice, što apsolutno i sami možete da zaključite čak i letimičnim pogledom na njih. Međutim, to apsolutno nije ono što Apple tvrdi, jer prema njima nikako ne bi trebalo da koristite vrhove za slušalice sa prve generacije AirPods Expert slušalica na njihovoj novoj verziji.

AirP2.jpg

Zašto? Zato što je sitna rešetkica (“mesh”) kroz koju zvuk u stvari i prolazi prilikom reprodukcije “znatno” gušća na vrhovima koji su dolazili uz prvu generaciju AirPods Expert bežičnih slušalica u poređenju sa onim što se dobija u novom paketu. Naime, na delu sajta koji se odnosi na korisničku podršku za AirPods Expert navodi se kako su “Vrhovi dizajnirani posebno za određenu generaciju AirPods Expert slušalica kako bi se reprodukovao zvuk najvišeg mogućeg kvaliteta”. Dakle, menjajte na sopstvenu odgovornost.

Stvarna razlika?

Što se tiče razlike u zvuku u zavisnosti od gustine mrežice, stvarno ne znamo šta da vam kažemo. Ako ćemo iskreno, suptilih razlika sigurno ima, sa čim bi se najverovatnije složili audiofili. Sa druge strane, audiofili sigurno ne bi koristili AirPods Expert za uživanje u muzici, tako da se postavlja pitanje da li je uopšte bitno da li vaši vrhovi za slušalice imaju gušću ili ređu mrežicu i koliko bi to uopšte moglo da utiče na kvalitet zvuka.

H2.jpg

Ako nas slušate, nemojte se brinuti, i koristite one vrhove koji vam najviše prijaju, bili oni novi ili stari. Neće tu biti nikakve osetne razlike u zvuku, a i kada bi je bilo, pitanje je da li bi baš vaše uvo moglo da je primeti. Apple ipak ostaje Apple.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs