Apple objavio aplikacije Music, TV i Devices za Windows platformu

od strane | feb 10, 2024 | Tech | 0 Komentara

Iako su Apple usluge Music, TV i Devices ranije bile dostupne samo u Preview verziji za Windows 11, sada je Apple objavio aplikacije u finalnoj verziji, ali i za Windows 10 OS. Tako će x86 uređaji sa Windows 10 i Windows 11 moći da preuzimaju pomenute aplikacije kupertinskog giganta.

Music, TV i Devices su konačna zamena za iTunes, koji i dalje postoji. Dok je Apple postupno ukidao iTunes za Mac sa macOS Catalina verzijom softvera, on nekako i dalje postoji na Windows platformi i dobija redovna ažuriranja. Međutim, aplikacija je nezgrapna i jasno je da je zastarela, a i nedostaju joj mnoge moderne funkcije.

Upravo to će sada zameniti nove Apple aplikacije za Windows. Na primer, sa Music aplikacijom korisnici će imati pristup svim istim funkcijama kao na Apple platformama, uključujući pristup muzici „bez gubitaka“ i opcijama visoke rezolucije, što iTunes nema.

TV aplikacija omogućava pristup iTunes kupovinama, kao i Apple TV+ striming sadržaju u rezoluciji do 4K HDR. Konačno, Devices aplikacija upravlja stvarima poput sinhronizacije, bekapovanja i ažuriranja iPhone, iPad i iPod uređaja.

Apple objavio aplikacije Music, TV i Devices za Windows platformuApple
Apple objavio aplikacije Music, TV i Devices za Windows platformuApple

Međutim, iTunes je i dalje prisutan, a nije jasno koliko dugo će Apple nastaviti da ga održava za Windows, primećuje The Verge. Možda će ova aplikacija ostati za starije Windows verzije, ali u ovom trenutku deluje da joj se bliži kraj.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs