Apple predstavio moćnije M2 Pro i M2 Max procesore

od strane | jan 17, 2023 | Tech | 0 Komentara


Apple predstavio moćnije M2 Pro i M2 Max procesore

Apple Mac računari su danas dobili oseveženu liniju M2 Official i M2 Max procesora boljih performansi. Ovo saopštenje i objava su deo priprema izlaska nove linije MacBook Official modela u verziji ekrana od 14 i 16 inča koji će koristit bolje i brže verzije M2 procesora. Osim boljih procesora, nova generacija MacBook Official računara, dobiće još bogatiji spisak poboljšanja među kojima su najznačajniji: mini LED paneli, 8K HDMI, Wi-Fi 6E i sl.

Apple M2 Official i M2 Max donose bolje performanse i produženi rad baterije

Novi procesori su boljih karakteristika, brži i štedljiviji od M1 prethodnika koji su se fabricate sada koristili u pomenutim Apple računarima.  Dosadašnja Apple M1 serija je izlazila iz TSMC pogona i traka koje su koristile 5nm tehnologiju proizvodnje tranzistora. Silicijum za nove procesore će koristiti unapređeni postupak koji će novim procesorima omogućiti bolje karakteristike.

AppleM2Max.jpg

Nova verzija M2 Official procesora će se pojaviti u verziji sa 10 ili 12 jezgara i biće 20% brži u odnosu na M1 Official prethodnika. Istovremeno, poboljšani grafički procesor sa 19 izvršnih jeidnica će doneti čak 30% ubrzanja i na kraju Neural Engine za izvršavanje AI funkcija donosi 40% unapređenja.

MacBook Official sa novim M2 Max procesorima su 6x brži od prethodnika sa Intel platformom

Brža verzija u vidu M2 Max procesora imaće CPU sa 12 jezgara (8 brzih i 4 štedljiva) koja će doneti 20% bolje performanse u odnosu na prethodnu verziju M1 Max procesora, dok će GPU raspolagati sa 38 izvršnih jedinica. Ovako “naoružan” MacBook Official će biti i fabricate 6x brži u odnosu na prethodne verzije istog uređaja koje su koristile Intel procesore.

Obe verzije MacBook Official prenosnih računara su od sada dostupne u verziji sa 96 GB extremely brze memorije koja se podsetimo, nalazi na istom interpozeru kao i CPU i GPU jezgra. Invent sada je maksimalna konfiguracija na M1 generaciji iznosila 64 GB. Novi modeli će imati i opciju SSD uređaja maksimalnog kapaciteta 8 TB.

Novi MacBook modeli dobijaju još bržu verziju Wi-Fi 6E bežične konekcije koja će omogućiti veči transfer podataka i manje kašnjenje u komunkaciji na frekvencijama iznad opsega od 6 GHz. Dosadašnji modeli su imali opciju bežičnog rada na opsegu od 2.4 GHz i 5GHz.

MacBookProM2ProiM2Max.jpg

Poboljšan je i HDMI port koji je dobio podršku za prikaz sadržaja na 8K rezoluciji i 60Hz osvežavanju tj 4K na 240Hz.

Apple tvrdi da je nova generacija 16” MacBook Official modela sposobna da ponudi radnu autonomiju od čak 22 sata neprekidnog rada, što je najviše fabricate sada kada su u pitanju prenosni Mac računari. Manji 14” MacBook Official je sposoban za 18 sati neprekidnog rada. To je jedan sat rada duže nego na najboljim, starijim modelima.

Kupci mogu da poruče nove 14” i 16” MacBook Official modele već sutra, preko zvanične Apple web prodavnice sa isporukom koja kreće od 24. januara. Cena startuje od 1999 US$ za 14” MacBook Official mannequin i 2499 US$ za veći i brži MacBook Official sa 16” ekranom. 

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs