Apple vredi koliko Google, Amazon i Meta zajedno

od strane | nov 6, 2022 | Tech | 0 Komentara


Apple vredi koliko Google, Amazon i Meta zajedno

Svima je jasno da je globalna ekonomija u padu, i da je to pogodilo skoro svaku tehnološku kompanija na ovaj ili onaj način i otkinulo im deo prihoda. Primera radi Meta, koja u svom vlasništvu ima Facebook, Instagram i WhatsApp ima ozbiljan pad prihoda, tačnije 677 milijardi dolara ove godine, što znači da je od kompanije koja je bila blizu vrednosti od 1 biliona dolara vredi „samo“ 240 milijardi dolara.

Kantar.jpg

Apple je nedavno objavio finansijski izveštaj o svojim zaradama, i uprkos padu ova kompanija vredi kao pomenuta tri tehnološka giganta. Apple zvanično vredi 2,307 biliona dolara, Alphabet 1,126 biliona, Amazon oko 940 milijardi, a Meta 240 milijardi dolara. Kad sve to saberete, Apple je i dalje u prednosti za milion dolara.

Kako Apple nezaustavljivo raste?

Za razliku od drugih kompanija, Apple ima svoj ritam kojeg se drži godinama, a ovde rpe svega mislimo na jedan od glavnih izvora prihoda ove kompanije, koji dobrim delom nije ušao u kvartalni izveštaj – iPhone. Ne treba zaboraviti Mac računare, iPad tablete, ali ni ceo ekosistem, i AppStore od kojeg Apple generiše velike količine novca. 

Globalni finansijski izveštaji stižu, i u većini možete da vidite da je high 7 PC brendova sa liste zabeležilo padove, dok APple i dalje raste.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs