Asrock će vam zameniti matičnu ploču ako vam se nalepnica zaglavi u DIMM slotu

od strane | okt 4, 2022 | Tech | 0 Komentara


Asrock će vam zameniti matičnu ploču ako vam se nalepnica zaglavi u DIMM slotu

Kako inače kreću sve bizarne stvari – od Reddit posta. U ovom slučaju postova. Množina. Asrock X670E Steel Tale, sveža nova matična ploča za nove AMD Ryzen 7000 procesore dospela je u žižu javnosti, ali ne zbog performansi, kao što biste pomislili. Nažalost, ploča je postala popularna zbog nalepnica koje prekrivaju DIMM slotove, a koje se vrlo nesrećno zadržavaju na DIMM slotovima, pa čak i upadaju unutra onemogućavajući da ploča radi kako treba, prenosi TechSpot.

Nalepnica koja se nalazi preko DIMM slotova služi kao uputstvo za pravilnu instalaciju memorije, kao i da prvo pokretanje nakon CMOS reseta ume da potraje. Nažalost, tip nalepnice i lepak koji su korišćeni nisu tako korisni, pa prilikom odlepljivanja deo nalepnice ostaje na slotovima.

Ovo je dovelo scheme toga da oni koji su pazarili ploče masovno vraćaju iste u radnje zbog nemogućnosti da skinu nalepnice bez da nešto ostane na DIMM slotovima.

Dobra stvar je da dilemma nije, bar prema prvim informacijama toliko veliki. Pored toga, Asrock je izgleda rešio dilemma dugog prvog podizanja uz pomoć kompanije AMD i novi modeli već dolaze na police sa osveženom BIOS verzijom i bez nalepnice preko DIMM slotova.

AsrockX670SL1.jpg

Ukoliko spadate u nekolicinu koji su odmah pazarili nove AMD procesore i odgovarajuće ploče, a ne želite da ih vraćate nazad, ipak postoji nekoliko načina da skinete nalepnice bez da neki deo ostane na slotovima.

Oni koji su probali kažu (na Redditu) da najveću šansu da uspešno obavite ovu operaciju imate ako prvo zagrejete nalepnicu fenom, a onda probate da je skinete tako što ćete je sa donje strane odvojiti nečim plastičnim poput watch kreditne kartice. Ukoliko i tako ostane nešto na slotovima, ponovo probajte da zagrejete to što je ostalo i polako ga skinete nekim predmetom poput čačkalice. Strpljenje je u ovom procesu vaš najbolji savetnik.

Pored fena i kartice, štapići za uši i izopropil alkohol su alternativa. Sreća, toga još uvek svi imamo po kući. Naravno, ukoliko nećete da se igrate, uvek možete odneti ploču tamo gde ste je kupili i reći da imate dilemma sa nalepnicom na memorijskim slotovima.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs