Dislike stigao na TikTok

od strane | sep 24, 2022 | Tech | 0 Komentara


Dislike stigao na TikTok

Kako smo samo pre nekoliko dana rekli, YouTube apsolutno ne interesuje da li ste udarili “detest” na neki od video klipova na ovoj platformi. Pa, sada je TikTok uveo sličnu komandu, ali kako navodi Endgadget, još uvek ne za video snimke, već za komentare korisnika.

“Hate” za komentare

Društvena mreža TikTok predstavila je svojim svojim korisnicima mogućnost da da prikažu sopstveno nezadovoljstvo neumesnim komentarima na koje niti jedan kutak interneta nije imun. Dakle, “detest” dugme je tu, a uskoro ga možete očekivati i unutar vaše aplikacije. Implementacija je ista kao i na svim ostalim društvenim mrežama, kliknete na “palac nadole” i gotovo, ukazali ste nekome da vam se nije dopalo ono što je imao da kaže. Naravno, ponovni klik na isti taj palac orijentisan nadole poništava vašu odluku ukoliko ste se predomislili i pomislili “pa dobro, možda nije baš toliko glupavo rečeno”.

Fresh feature incoming. Earlier this 12 months, we started to take a look at a recent manner folks would possibly maybe title feedback they gain about to be inappropriate or infamous. After some trying out, we’re releasing it globally. Study on for 3 quick info

— TikTokComms (@TikTokComms) September 23, 2022

Koja je svrha?

Kompanija koja stoji iza društvene mreže TikTok (nije kineska vlada otkud vam to) smatra kako je ovo važan korak u prikupljanju informacija oko toga koji komentari promovišu ne baš najlepše vrednosti, a sve sa ciljem da se stane na set govoru mržnje, spamovanju, trolovima i botovima koliko god je to moguće, jer kao što svi znamo ne postoji društvena mreža koja je uspela da u potpunosti razreši ovaj danger. Naravno, ultimativni cilj je psihički zdravije okruženje za sve korisnike TikToka.

Međutim, ukoliko ste pomislili da će se na ovoj društvenoj mreži prikazati tačan broj negativnih reakcija na određeni komentar varate se, jer će implementacija biti slična onoj koja je trenutno dostupna na platformi YouTube. Dakle, nema indikacije koliko puta je neki komentar dobio “detest” od TikTok zajednice. Na kraju, TikTok je naglasio i kako će dati sve od sebe da spreče zloupotrebu “detest” mogućnosti, ali nam nije baš najjasnije kako su to zamislili da urade.

Opširnije

Dislike stigao na TikTok