Google Pixel 8 telefoni će imati bitno bolje performanse

od strane | mar 4, 2023 | Tech | 0 Komentara

Tek što se slegla prašina nakon objave Google Pixel 7 i Google Pixel 7 Pro, a već stižu glasine o njihovim naslednicima Google Pixel 8 seriji. Ova dva modela su ostavila veoma dobre utiske, o čemu možete pročitati i u našem testu, a pogotovo po pitanju AI integracije u domenu kamere, koja pomaže da se dobiju bolje fotografije.

Pre par dana su se pojavile informacije o novom jeftinijem Google Pixel 7a, ali su nove glasine znatno zanimljivije. Prema informacijama koje prenosi sajt T3, naredna generacija Google Tensor čipsetova će koristiti 3nm proces proizvodnje.

Ovo bi značilo da će Tensor linija u potpunosti preskočiti 4 nm i preći direktno sa 5 nm kod Tensor G2 na 3 nm kod Tensor G3. U praksi, ovo bi trebalo doneti prilično unapređenje performansi i efikasnosti i približiti ih onome što nude drugi flagship čipseti poput Snapdragon 8 Gen 2.

Qualcomm perjanica se nalazi na većini vrhunskih telefona ove godine, poput Samsung Galaxy S23 Ultra ili Xiaomi 13 Pro i koristi 4 nm proces proizvodnje. Apple takođe svoje aktuelne procesore proizvodi u 4 nm, mada je najavljeno da će njihova naredna generacija takođe koristiti 3 nm proizvodni proces, ali kompanije TSMC. Google će proizvodnju Tensor čipseta poveriti kompaniji Samsung.

Google Tensor čipsetGoogle

Očekuje se da bi Pixel 7a i Google Pixel Tablet trebali biti objavljeni na Google I/O konferenciji koja se obično održava tokom maja. Na narednu generaciju premijum Pixel telefona ćemo ipak verovatno morati da pričekamo malo duže, odnosno do kraja godine, najverovatnije u oktobru.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs