Google sprema odgovor na Apple AirTag

od strane | jan 17, 2023 | Tech | 0 Komentara


17.01.2023 15: 03 |

Cell

Google sprema odgovor na Apple AirTag

AirTag je jedan od Apple uređaja koji je doživeo popularnost zahvaljujući činjenici da smo mi po prirodi zaboravni. Prosto kačenje na ključeve ili torbu omogućava nam da jednostavno pronađemo ono što tražimo ili da prosto ne ostavljamo svoje stvari po kafićima, aerodromima i prevozu, piše GSMArena.

Kada govorimo o ekosistemima pametnih telefona, svi brzo uporede Google Pixel telefone sa Apple iPhone uređajima, ali šta je sa njihovom dodatnom opremom? Apple i Google podjednako prodaju mnogo stvari poput slušalica i pametnih zvučnika (doduše, ne i u Srbiji).

Nove glasine koriste neke sveže dokaze koji sugerišu da bi Google mogao da planira da lansira veoma sličan sopstveni impress. Bežični tagovi nisu ništa novo, a kompanije kao što je Tile godinama razvijaju ovu vrstu dodatne opreme. Čak se i Samsung uključio u akciju sa sopstvenim SmartTag uređajima, ali istorija se i ovoga puta ponavlja, pa je bilo potrebno da se Apple uključi, da bi ostatak sveta počeo da obraća pažnju.

Jedan od popularnih Android insajdera Mišal Rahman podelio je da se Google Like a flash Pair priprema da doda podršku za novi tip proizvoda „lokator impress“. Postojeći dokazi su već ukazivali na rad na distribuiranoj mreži za praćenje sličnoj onoj koju Apple koristi za AirTag-ove, koja bi mogao biti predstavljena pod brendom „Finder Community“.

AirTagtorba.jpg

Izvor: Shutterstock

Drugi insajder navodi da Google Nest tim radi na uređaju kodnog naziva „grogu“, „groguaudio“ ili „GR10“, koji podržava i BLE i UWB koji je veoma pogodan za praćenje. Novi impress ima mali unutrašnji zvučnik (verovatno kao zvono upozorenja) i trebao bi da bude proizveden u raznim bojama, ali za sada je to sve što smo čuli o samom hardveru.

Google is working on a dapper tracker equivalent to Apple’s AirTag, codename „grogu“ – memoir pic.twitter.com/8K6KO7tfzj

— Kuba Wojciechowski (@Za_Raczke) January 16, 2023

Kada su u pitanju planovi kompanije Google sa novim tagom, tu znamo još manje, ali deluje da će Google svoj novi dodatak predstaviti kada bude spremio svoj Pixel 8 telefon.

Uzimajući u obzir probleme koje je AirTag pravio kompaniji Apple u pogledu privatnosti, možda bi uzimanje malo više vremena za razvoj i potencijalne scenarije mogao biti pametan potez za Google.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs