Google uvodi pretplatničku verziju Chrome pregledača

od strane | apr 13, 2024 | Tech | 0 Komentara

Uključujući zaštitu podataka i duboko skeniranje malvera, Google Chrome Enterprise Premium će korisnicima obezbeđivati bezbednije surfovanje internetom, pod uslovom da plate za to. Naime, u pitanju je pretplatnička verzija Chrome pregledača koja nudi pomenute funkcije u zamenu za novac, za razliku od besplatne koja ima opštu zaštitu od fišinga i malvera.

Verzija ovog pregledača fokusirana je pre svega na poslovne korisnike, ali je naravno mogu koristiti i „obični“ korisnici. Nova verzija pregledača pod nazivom Chrome Enterprise Premium ima dve opcije: Core – koja je besplatna i premium – koja je pretplanička. Ta druga opcija funkcioniše kao pregledač koji korisnicima može da pruži više onlajn zaštite.

To se postiže putem, na primer, automatskih ažuriranja za zaštitu od novonastalih ranjivosti i prilagođenih dozvola za sajtove na upravljanim uređajima. Ova verzija Chrome pregledača takođe je dizajnirana da blokira sumnjive ekstenzije, kako bi pružala zaštitu od hakovanja iz svih uglova.

Ključne razlike između plaćene i besplatne Chrome Enterprise verzije podrazumevaju na primer prevenciju gubitka podataka i dubinsko skeniranje zlonamernih softvera koji su prisutni u plaćenoj verziji, dok Core besplatna verzija nema te mogućnosti. Takođe, pretplata omogućava menadžerima da ograniče dokumente koje drugi korisnici mogu da otpreme ili da štampaju kako bi ojačali bezbednost kompanije. Iako su ovi razvoji u bezbednosti internet pregledača usmereni na preduzeća, Google nije zaboravio ni na svoje standardne Chrome korisnike.

Google Chrome Enterprise Premium – pretplatnička verzijaGoogle

Nedavno je Google počeo  da testira nove sigurnosne funkcije za Chrome koji ograničavaju dozvole sajtove. Konkretno, korisnici će imati više kontrole nad tim koji sajtovi mogu da pristupe kontroli miša i tastature, na primer, što deluje kao malo unapređenje, ali nije sasvim beznačajno.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs