Huawei Mate 50 Pro – inovativna XMAGE tehnologija

od strane | nov 15, 2022 | Tech | 0 Komentara


15.11.2022 15: 36 |

Mobile

Huawei Mate 50 Pro – inovativna XMAGE tehnologija

Zahvaljujući XMAGE tehnologiji na novom Huawei Mate 50 Pro modelu, stvar sa kamerama je dosegnula jedan novi nivo koji potire sve dosadašnje granice.

U prilog ovome govori da je DXOMark laboratorija za testiranje i procenu kvaliteta, sistem kamera kod Mate 50 Pro modela proglasila najboljim sistemom kamera na svetu, dodelivši mu najveću ocenu ikada. Pa, o čemu se to ovde zapravo radi?

Opšte karakteristike kamera Huawei Mate 50 Pro modela

Revolucionarna zadnja kamera Mate 50 Pro uređaja poseduje prvu na svetu fizički podesivu blendu na 10 nivoa. Njene vrhunske performanse omogućuju savršenu ekspoziciju, fokus i teksturu, uz mnoštvo zabavnih, ali i izrazito praktičnih performansi. 

Reč je o sistemu sa trostrukim sočivom: širokougaono od 50 MP sa fizički podesivim otvorom blende u rasponu od f/1.4 attain f/4.0, telefoto od 64 MP sa blendom od f/3.5 i extremely-širokougano sočivo od 13 MP uz otvor od f/2.2. Pored glavnog sistema, tu je i prednja, tzv. selfi ultraširoka kamera od 13 MP.

HuaweiMate50Proorange.jpg

Izrazito visoka rezolucija i unapređena optička tehnologija jesu prednosti koje su produkt kamera Mate 50 Pro telefona doveli attain vizuelnog perfekcionizma. Sve to, zahvaljujući jednoj izrazito inovativnoj tehnologiji.

XMAGE tehnologija

Huawei Mate 50 Pro ima najsavremeniju i najbolju kameru koja se trenutno može naći na tržištu zahvaljujući besprekornoj XMAGE tehnologiji.

Reč je o tehnologiji koja povećava kvalitet fotografije, uz savršen kolor i jasnoću na slikama. XMAGE je revolucionaran proizvod za obradu slika iz Huawei portfolija. Tako, od sada, korisnici imaju priliku da po prvi place na jednom pametnom telefonu sami podešavaju otvor blende i to, ni manje ni više, nego između deset nivoa. Drugim rečima, korisnicima je, zahvaljujući svestranom sistemu kamera na Mate 50 Pro modelu, prepuštena skoro pa neograničena sloboda u kreativnom ispoljavanju.

Tako će, primera radi, korisnik jednostavnim podešavanjem otvora blende na njen najmanji otvor moći da reprodukuje sizable oštar fokus sa velikom dubinom polja koja je kadra da obuhvati ogroman prostor – od prvog plana attain najudaljenije pozadine. Ova mogućnost je idealna za ljubitelje pejzaža koji vole da slikaju otvorena prostranstva sa mnoštvom detalja. Tako će slike sa zalascima sunca konačno estetski moći da zadovolje sve planove – od detalja na kori drveta, odblesaka na površini vode, attain samog sunca koje se rasprskava za horizontom. XMAGE tehnologija dozvoljava njihov savršen kontrast u realnom izgledu, bez oduzimanja kvaliteta.  

S druge strane, prilikom pravljenja portreta otvor blende se poveća na f/1.4, čime se smanjuje dubina polja i dobija vanserijski bokeh efekat koji osobu ispred objektiva neprikosnoveno stavlja u prvi conception. Zahvaljujući fantastičnim mogućnostima koje pruža XMAGE tehnologija, korisnici mogu da beleže svaki, ali bukvalno svaki detalj. Bilo da želite da istaknete suptilan estetski prelaz svoje odevne kombinacije, ili promena godišnjih doba u prirodi, sistem kamera kod Mate 50 Pro modela čak i takve zahteve pretvara u javu. Idući u susret prazničnim noćima i njihovim eksplozijama boja, od mnogobrojnih ukrasa attain vatrometa, zahvaljujući periskopskoj telefoto kameri koja podržava opseg zuma attain x200, fotografija će biti perfektnog kvaliteta sa jasno istaknutim detaljima, bez obzira na udaljenost predmeta ili pojave koju želite da zabeležite: lampicu na vrhu zgrade ili očaravajući efekat vatrometa na noćnom nebu.

Black_ID800_08.jpg

Jednostavno, mehanička struktura, tehnologija snimanja i obrade slike kod Huawei Mate 50 Pro modela su dovedeni attain perfekcionizma.

Dodatne mogućnosti XMAGE tehnologije. Ne možemo a da ne izdvojimo još neke pomoćne funkcije koje ostavljaju poseban utisak, poput Enormous Macro režima za snimanje makro video zapisa i pravljenje makro slika u slici (PiP) za precizno prenošenje minijaturnih scena u pokretu.

Takođe, tu su i Enormous Evening režim za snimanje noćnih scena sa bogatim detaljima, živim bojama i izrazitim kontrastima, ili Multi-Cam režim koji podržava višestruke uglove snimanja zahvaljujući fluidnom prelazu između prednje i zadnje kamere, kao i povezivanje režima kamere Huawei Mate 50 Pro telefona sa više uređaja, itd.

PR tekst

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs