Huawei vraća Google servise preko Gspace aplikacije

od strane | dec 9, 2022 | Tech | 0 Komentara


09.12.2022 17: 38 |

Mobile

Huawei vraća Google servise preko Gspace aplikacije

Huawei platforma za skidanje aplikacija – AppGallery, znatno je unapredila kvalitet i bezbednost pristupu najpopularnijim svetskim, ali i lokalnim, aplikacijama.

Sa druge strane, HMS je uspeo da pronađe rešenje čak i za ono što se doskora činilo kao nemoguća misija – pristup Google servisima i aplikacijama. Zasluge za to idu na račun GSpace aplikacije, koja je cease sada u okviru AppGallery platforme instalirana više od 30 miliona puta.

Čemu služi Gspace?

Poznato je da jedan deo Huawei pametnih telefona nema unapred instalirane Google servise. Na sreću, korisnici taj nedostatak danas mogu vrlo lako nadoknaditi. Onog trenutka kada korisnik Huawei uređaja instalira Gspace, automatski se otvaraju vrata neslućenih mogućnosti. Kao na dlanu, ređaju se Gmail, YouTube, Google Maps, Google Play Retailer i drugi popularni servisi koji se potom mogu svakodnevno koristiti.

Ali to nije sve. Pored Google aplikacija, Gspace vam omogućava da lako, brzo i bezbedno dođete i cease popularnih aplikacije kao što su TikTok, Snapchat, Tinder, Uber ili Spotify, aktivirajući njihovu punu funkcionalnost za samo nekoliko minuta. Takođe, korisnici Huawei telefona od sada mogu da se kreću pomoću Google Maps-a ili da komuniciraju pomoću Google Duo aplikacije za ćaskanje, a tzv. poslovne aplikacije kao što su Google Docs, Google Sheets i Google Power mogu da se preuzmu u svega nekoliko jednostavnih koraka.

Gspace

Kako se koristi Gspace?

Sva lepota GSpace-a jeste u tome što je veoma jednostavan za korišćenje i omogućava korisnicima da preuzimaju aplikacije sa punom funkcionalnošću, uključujući obaveštenja o aplikacijama i ažuriranja. Dakle, ako korisnik Huawei pametnog telefona, primera radi, preuzme Instagram, može očekivati da će biti automatski upozoren kad god neko „lajkuje” sliku ili objavu. I tu nema izuzetaka. Čak i kod preuzimanja i korišćenja Microsoft Groups-a, korisnik dobija podsetnik da se prijavi za pristup pozivu kada ima zakazano Groups video učešće.

Prilikom preuzimanja Google aplikacija sa Gspace-a, sve preuzete i instalirane Google aplikacije naći će se u GSpace launcher- u, odakle se i pokreću. Ono što je najbitnije, jednom kada dobijete pristup Google Play Retailer- u, vaše omiljene aplikacije možete da preuzmete brzo i bez ikakvih restrikcija.

HuaweiAppGallery1.jpg

Zanimljivo je da se prijavljujete direktno na Google, tako da sam Gspace nema kontakt sa vašim podacima koji su u vezi sa Google nalogom i oni su neophodni samo za Play Retailer.

Najnovija verzija Gspace aplikacije ima oznaku 2.0.7 i njena veličina iznosi 8,5 megabajta. Ono što će mnoge obradovati jeste da Gspace ne troši bateriju ništa više od uobičajenih aplikacija, što je jako bitno s obzirom na to da se radi o servisu koji će mnogima biti od velike koristi.

Kako da instalirate Gspace?

Gspace je stvoren kao virtuelna mašina koja kreira klonove aplikacija u veb formatu. Na ovaj način se formira virtuelni prostor gde se mogu instalirati Google aplikacije, zajedno sa njihovim servisima i API-jima.

Sama instalacija Gspace-a je vrlo jednostavna i iziskuje svega tri koraka: odlazak u AppGallery sekciju, kucanje Gspace u pretraživač i preuzimanje Gspace aplikacije. Tek toliko. Nakon ova tri koraka možete pristupiti svim Google servisima na svom Huawei telefonu. Jedino što treba napomenuti jeste da samo Huawei uređaji sa EMUI 10 ili novijim softverima mogu da instaliraju aplikacije.

Gspace na telefonu

Gspace je zaista veliki uspeh HMS ekosistema i ima nemerljiv značaj za sve one korisnike koji ne mogu bez Google servisa. Za Huawei uređaje, po svemu sudeći, više ne postoje granice, jer sada svaki Huawei korisnik može lako i brzo da pristupi svim najbitnijim aplikacijama, uključujući i one retke koje su dostupne samo na AppGallery platformi.

PR tekst

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs