iPhone 15 Pro bi mogao ovako da izgleda

od strane | feb 20, 2023 | Tech | 0 Komentara

Carry out sada smo čuli dosta nagađanja o predstojećoj generaciji Apple iPhone 15 Pro telefona i izgleda da smo ovog puta dobili mogući izgled ovog modela koji mnogi sa velikim nadanjima očekuju. Naravno, ovakve stvari mogu izgledati potpuno drugačije u svetlu aktuelnog dizajna, ali ako je verovati insajderima ovaj CAD prototip stiže iz izvora jednog relevantnog proizvođača kućišta za mobilne uređaje.

Za većinu delova je nemoguće, ovako na prvu, primetiti neke ozbiljnije razlike naročito kada je u pitanju prikazani CAD rendering u jednoj bolji. Međutim, kao što ističe 9to5mac, uočljive su neke bitne promene u poređenju sa postojećim iPhone 14 Pro modelom.

Možda najveća promena se tiče one da je Lightning port zamenjen odgovarajućim USB-C konektorom. Isto tako se može zaključiti da je izgled novog iPhone veoma sličan postojećem sa portom koji se nalazi na dnu uređaja, pored koga je postavljen zvučnik.

iPhone 15 Pro bi definitivno mogao da dobije “mekši” dizajn

Među ostalim promenama, novi izgled otkriva da predstojeći iPhone koristi tanki dizajn sa zaobljenim ivicama stakla koje se stapaju u metalni okvir uređaja. To je posebno uočljivo oko samih rubova telefona što generalno stvara bolji utisak u odnosu na prethodnika. Zbog ovoga novi iPhone izgleda više sofisticirano u odnosu na oštre ivice iPhone “četrnaestice”.

Velika promena je uočljiva i na zadnjem delu gde je smešten sistem glavnih kamera. On ne da je postao sveukupno gledano tanji, već  se čini i da je sistem sočiva takođe tanji u odnosu na prethodnika.

Iz ove tačke gledišta još uvek nije poznato zašto, ali postoje naznake da će Apple ugraditi periskopsku zoom kameru na predstojeću liniju iPhone Pro modela. Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, možemo videti i promene u delu gde su postavljeni tasteri.

Oni bi mogli biti drugačije dizajnirani od dosadašnjih modela, jer je u prošlosti najavljeno da će Apple ukinuti fizičke tastere. Naravno, kao što je već rečeno, stvari se uvek mogu promeniti ili jednostavno ovaj CAD model može biti pogrešan ili lažan. Sve to nećemo znati dok sledeći iPhone konačno ne ugleda svetlost dana, nešto kasnije ove godine.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs