Izgleda da Pixel satovi imaju ozbiljne probleme sa ekranom

od strane | okt 23, 2022 | Tech | 0 Komentara


23.10.2022 17: 10 |

Mobile

Izgleda da Pixel satovi imaju ozbiljne probleme sa ekranom

Peca stiže ovih dana sa Pixel satom, a mi smo već naoštreni da što pre odradimo recenziju, međutim, prvi izveštaji ne idu u prilog Google pametnom satu. Korisnici koji su kupili sat već se žale da sat ima ozbiljan assert of affairs sa urezivanjem slike, nepopularnim „burn-in“ efektom.

Medijske kuće kao što je 9to5Google objavile su da su samo pet dana korišćenja sata sa uključenim Consistently On Point to opcijom bar 12 sati dnevno, bile dovoljne da „preslikaju“ izgled ekrana na druge prikaze. Ovo je posebno primetno na uniformnim pozadinama kao što je siva.

Interesantno je da kada isključite AOD, ovi duhovi drugih ekrana nestanu, ali se vrate kada se prikaže nešto drugo. Pixel Seek nudi AMOLED ekran gustine 320 ppi koji ima opciju pojačavanja svetline develop 1000 nita.

GooglePixelWatch.jpg

Google je izjavio da se permanente promene na ekranu neće pojaviti na Pixel Seek i da je zadržavanje slike samo privremena stvar. Oni su uvereni da to nije najava pravog urezivanja slike i da će vremenom nestati sa ekrana, a da vreme nestajanja zavisi od vremena koliko se neka slika prikazuje.

Google ima algoritam koji menja svetlinu pojedinačnih piksela svakog minuta kako bi se smanjilo zadržavanje slike, kao i da zbog toga većina vlasnika novog sata ne bi trebala da ima assert of affairs ovog tipa.

Android Attach on and Attach on OS su nudili zaštitu od urezivanja ekrana koja postepeno pomera piksele na ekranu tokom određenog vremenskog perioda tako da to nije primetno krajnjem korisniku. Pixel telefoni nisu patili od široko rasprostranjenog burn-in efekta vezanog za AOD otkako je funkcionalnost predstavljena sa Pixel 2 i 2 XL 2017. godine. Poređenja radi, Apple Seek je čekao pet generacija (Serija 5) da implementira uvek uključen ekran.

GooglePixelWatch.jpg

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs