Još jedan Asus premijum telefon pukao na pola na testu izdržljivosti

od strane | nov 12, 2022 | Tech | 0 Komentara


12.11.2022 12: 47 |

Cell

Još jedan Asus premijum telefon pukao na pola na testu izdržljivosti

Zek sa YouTube kanala JerryRigEverything, najpoznatiji po svom nekonvencionalnom procesu testiranja telefona nedavno je testirao novi Asus ROG Phone 6 Genuine, koji nažalost nije izdržao test savijanja. Upravo ovaj test otkrio je speak sa strukturom iPhone 6, što se kasnije pokazalo kao ozbiljna mana. Poenta testa je da se pokaže izdržljivost, odnosno da li je telefon dovoljno strukturno jak da izdrži nezgodne situacije, kao što je na primer kada slučajno sednete na njega.

Nažalost Asus ROG Phone 6 Genuine je pokazao da i dalje ima ozbiljan speak i vrlo lako se polomio na ovom testu. Ovo implicitno znači da Asus nije popravio ništa u odnosu na prošlu godinu, a takozvani „teardown“, odnosno rasturanje telefona otkrilo je šta je u pitanju.

Bid sa prošlogodišnjim modelom bio je taj što se na sredini boka nalazi drugi USB C port, a sa druge strane prorezi antene, gde je kućište dosta tanje. Kod novog modela, nasuprot USB-C porta se nalazi čudni plastični deo sa praznim prostorom koji omogućava prolaz attain parne komore koja se nalazi ispod ekrana. Pretpostavljamo da se radi o prostoru koji je zamišljen tako da toplota prolazi kroz njega attain zadnje strane, ali je pored toga svakako doprineo slabljenju strukture telefona na sredini.

Otvor.jpg

Još jedan speak je što je telefon razdvojen na sredini – sa dve baterije i matičnim pločama iz delova.

Kao što možete videti nakon otvaranja, jedini deo koji je preživeo lom telefona je Gorilla Glass Victus zaštita, koja je ostala cela uprkos činjenici da je telefon pukao na pola i da je ekran polomljen ispod.

U potpunosti je jasno da je Asus stavio sekundarni USB port na bok, kako bi gejmeri mogli da uživaju u igrama i da istovremeno pune telefon tako da im kabl ne smeta. Nažalost, kombinacija USB-C porta i pomenutog otvora za odvod grejanja uticalo je na slabljenje strukture, pa se novi ROG Phone lako polomio. Nažalost, ni maska koja dolazi u paketu nije čvrsta, već mekana, pa ako vam se baš sviđa novi Asus ROG Phone 6 Genuine, probajte da nađete neku čvrstu masku.

Dodaćemo i da je Asus jedna od kompanija koje i dalje isporučuju punjač sa svojim telefonom. Pomenuti video pogledajte ispod.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs