Kako da napunite Apple Watch pomoću iPhone telefona?

od strane | maj 16, 2024 | Tech | 0 Komentara

Koliko god Apple Watch bio koristan tokom obavljanja svakodnevnih radnji, ne može se poreći da je velika smetnja u toj nameri ograničeni kapacitet baterije. Mnogi vlasnici su osetili glavobolju kada je Apple Watch ostao bez baterije u situacijama bez pristupa šuko utičnici elktrične mreže ili izvoru napajanja za dodatno punjenje. Međutim, neki od vas će se iznenaditi kada čuju za skrivenu osobinu Apple Watch ručnog sata, koja pomaže baš u ovakvim situacijama.

Zanimljivo zvuči mogućnost da svoj Apple Watch možete napuniti pomoću iPhone telefona — pod uslovom da korisnik ima kompatibilni kabl za punjenje i podržani model iPhone-a sa dovoljno napunjenom baterijom.

Koji iPhone telefoni mogu da pune Apple Watch?

Trenutno samo nekoliko iPhone modela može da puni Apple Watch. Konkretno, ova funkcija je ugrađena u iPhone 15 liniju telefona. Kao takvi, samo iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max mogu trenutno poslužiti da se dopuni baterija Apple Watch ručnog sata.

iPhone - Apple Watch - Ultra model
Hadrian/Shutterstock.com

Funkcija eksternog punjača ugrađena u iPhone 15 liniju telefona, proizilazi iz činjenice što su to prvi Apple modeli koji koriste USB-C port za punjenje, a ne dosadašnji Apple Lightning port. Iako USB-C na iPhone 15 telefonima nije tako brz koliko bi mogao biti, on raspolaže podrškom za USB napajanje, što mu omogućava punjenje kompatibilnih malih uređaja poput: Apple Watch ili AirPods kutijice za čuvanje i punjenje slušalica.

Štaviše, očekuje se da će USB-C biti standardni priključak za punjenje budućih iPhone modela, što sugeriše da će ova funkcija postati standardna na svim novijim Apple telefonima, počev od iPhone 15 linije.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

S obzirom da samo iPhone uređaji sa USB-C priključkom mogu puniti Apple Watch, korisnicima će takođe biti potreban kompatibilan tip kabla za punjenje. Konkretno, Apple Watch magnetni USB-C kabl za brzo punjenje je premijerna opcija. Kablovi za punjenje nezavisnih proizvođača takođe mogu da posluže, pod uslovom da imaju USB-C konektor na jednoj strani i Apple Watch magnetnu kružnu bazu za punjenje na drugoj.

Kako da napunite Apple Watch sa kompatibilnim iPhone telefonom?

Kada ste se uverili da imate odgovarajući iPhone koji može da puni Apple Watch, zajedno sa kablom za punjenje koji je kompatibilan sa oba uređaja, proces punjenja je prilično jednostavan. Evo kako da to uradite:

  • Proverite da je vaš iPhone uključen i da ima dovoljno napunjenu bateriju da bi mogao da napuni Apple Watch.
  • Uključite kraj USB-C konektora na Apple Watch magnetnom USB-C kablu za brzo punjenje (ili kompatibilnom kablu za punjenje) u USB-C port za punjenje na iPhone telefonu.
  • Postavite Apple Watch na kružnu bazu kabla za punjenje, kao što biste ga obično postavili tokom punjenja.
  • Proverite da li se animacija punjenja označena zelenom ikonom munje prikazuje na ekranu Apple Watch ručnog sata.

iPhone sada puni vaš Apple Watch. Apple Watch će nastaviti da se puni neograničeno sve dok su dva uređaja povezana kablom za punjenje. Neki korisnici se mogu zapitati da li iPhone može da puni Apple Watch jednostavnim postavljanjem sata na poleđinu telefona, budući da oba uređaja mogu da se pune bežično pomoću MagSafe tehnologije. Nažalost, ovaj proces punjenja, trenutno nije podržan na posto

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs