Kako da spojite više PDF dokumenata u jedan?

od strane | maj 21, 2024 | Tech | 0 Komentara

Ukoliko ste ikada pokušali ili se nađete u situaciji kada je potrebno da kombinujete nekoliko PDF dokumenata u jednu datoteku, možda će te u startu biti obeshrabreni načinom kako to da učinite i ovu naizgled, jednostavnu operaciju obavite za najkraće moguće vreme. Naočigled se čini da to nije ni izbliza tako jednostavno uraditi.

Srećom, Adobe, tvorac PDF opšte prihvaćenog i vrlo često korišćenog formata dokumenata, nudi super jednostavnu i besplatnu „onlajn“ alatku, koja će vam pomoći da spojite svoje PDF dokumente u jedan i to samo za nekoliko minuta.

Pratite dalje za uputstvo koje će vam korak po korak, pokazati šta tačno treba da uradite da biste uspešno kombinovali dva ili više PDF fajla u jedan:

PDF-spojite-dokumentMashable-Adobe

  • Prevucite svoje PDF datoteke u okvir sa natpisom „Merge PDFs“ ili kliknite na dugme „Select Files“ da biste izabrali i dodali PDF dokumente koje želite spojiti u jedan.
  • Kada pošaljete svoje PDF dokumente, možete ih još dodati ili pomerati njihov raspored.

PDF-spojite-dokumentMashable-Adobe

  • Kliknite na dugme „Merge“ u gornjem desnom uglu ekrana.
  • Prijavite se da biste napravili PDF dokumenat (fajl) za preuzimanje. To možete učiniti i sa svojim postojećim Google, Facebook, Apple ili napraviti potpuno novi nalog. Ovaj korak je neophodan da biste preuzeli novokreirani PDF dokument i potpuno je besplatan.
  • Adobe će zatim otvoriti vaš spojeni PDF dokument u novom tab-u internet pregledača, odakle ga možete dodatno urediti ili preuzeti i snimiti lokalno na disk vašeg računara.

PDF-spojite-dokumentMashable-Adobe

Pritisnite dugme za preuzimanje (download) koje se nalazi u gornjem meniju. Ova stranica vam takođe pruža dodatne opcije za uređivanje vaše datoteke, uključujući mogućnost da reorganizujete stranice, podelite PDF, uredite ga, pretvorite ga u alternativni format datoteke kao što je JPEG ili MS Word datoteka i da dodate komentar. I to je to!

Izvor: Mashable

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs