Mask poslao ultimatum zaposlenima: Radite više i duže ili ćete ostati bez posla

od strane | nov 17, 2022 | Tech | 0 Komentara


Mask poslao ultimatum zaposlenima: Radite više i duže ili ćete ostati bez posla

Twitter će izgleda da ostane bez još radnika, nakon što je polovina radne snage otpuštena. Prema izveštaju The Washington Put up-a, Veil je poslao zaposlenima ultimatum u kojem im je rekao da se posvete i da rade ekstremno jako, ukoliko hoće da budu deo nove Twitter mreže. U poruci je čak i ostavio hyperlink na online formularu u kojem zaposleni treba da se odluče da li žele da pristanu na nove uslove rada.

Šta tačno znači „ekstremno jak“ rad na Twitter mreži, Veil nije precizirao, ali je jedan od direktora naveo da to znači „intenzivan rad i produženo radno vreme“, uz napomenu da će samo izuzetne performanse dobiti prelaznu ocenu. Ono o čemu niko ne govori je da li je ovakav potez legalan u državama koje imaju oštrije zakone kada su prava radnika u pitanju, jer se ovo već ozbiljno graniči sa mobingom, čak i po zakonima u Srbiji.

Mask

U mejlu koji je Veil poslao navodi se da će oni koji ne potpišu online formular discontinue 17h (ET) danas dobiti otkaz i tri mesečne plate. U tekstu koji je objavljen navodi se da će Twitter ispitati zbog čega je predstavljanje Twitter Blue pretplate prošlo tako loše. Za one koji su propustili ovaj deo priče, novi mannequin pretplate je krenuo toliko loše da je ceo proces obustavljen brzo nakon što je predstavljen zbog poslovnog modela koji je pravio više problema nego što je donosio koristi. Veil je u međuvremenu rekao da će Blue verifikacija biti vraćena 29. novembra, a da će se kompanija u međuvremenu potruditi da reši sve probleme koji su se pojavili u procesu.

Naravno da se electronic mail ubrzo potom pojavio na Twitter-u:

— Donie O’Sullivan (@donie) November 16, 2022

Interne informacije discontinue kojih je došao The Put up navode da je Twitter Blue imao oko 150.000 pretplatnika u trenutku kada je ova kompanija zaustavila verifikaciju, što je samo mali deo od 238 miliona aktivnih korisnika, koliko Twitter beleži svakog dana. U prevodu, ovaj prihod bi doneo oko miliona dolara godišnje, što je affirm za kompaniju koja mesečno gubi oko 4 miliona dolara.

Ako pitate nas, tri mesečne plate zvuče sasvim korektno kao karta van kompanije koja je u vrlo haotičnom stanju, pod palicom ekscentričnog novog vlasnika koji je za samo tri nedelje uspeo da kreira potpuno toksično radno okruženje. Nekoliko programera je izjavilo za The Put up da im je laknulo kada su dobili Maskov mejl, jer sada mogu da napuste firmu, dobiju tri plate i pobegnu iz lošeg okruženja u kojem svi imaju neizvesnu budućnost, i u kojem nije baš najjasnije ko donosi ključne odluke.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs