Microsoft planira da kupi Netflix?

od strane | dec 22, 2022 | Tech | 0 Komentara


Microsoft planira da kupi Netflix?

Da se podsetimo, Microsoft je 2016. godine kupio LinkedIn za 26,2 milijarde dolara, 2018. je kupljen GitHub za 7,5 milijardi, Minecraft u junu 2021. godine za 2,5 milijarde, a Nuance i Activision-Blizzard ove godine za 19,7, odnosno 68,7 milijardi dolara, respektivno.

Kupovina Netflix striming servisa deluje kao logičan korak i širenje na novu granu industrije. Da se razumemo, Microsoft i Netflix su već blisko povezani. Neftlix je odabrao kompaniju Microsoft kao svog partnera za implementaciju reklama, a jedan od ključnih ljudi kompanije Microsoft, Bred Smit sedi u upravnom odboru kompanije Netflix. Poslovna logika ovde kaže da bi Microsoft mogao na ovaj način da ponudi servis za strimovanje video igara na više uređaja, piše Reuters.

Sa druge strane, Netflix ima svoje velike planove sa igrama. Kompanija koju vodi Rid Hejstings kupila je ove godine Spry Fox, svoj šesti razvojni gejming studio, tako da bi spajanje sa kompanijom Microsoft pojačalo te ambicije. Paket koji obuhvata strimovanje i igre nije teško shvatiti.

Sa tržišnom vrednošću koja je danas 13 puta veća nego Netflix, Microsoft koji vredi 1,8 biliona dolara sebi može priuštiti Netflix za koji, čak i da plati 30% preko, bi trebao izdvojiti skoro 190 milijardi dolara.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs