Microsoft uvodi iCloud integraciju na Windows 11 i Apple Music na Xbox

od strane | okt 13, 2022 | Tech | 0 Komentara


13.10.2022 13: 39 |

Mobile

Microsoft uvodi iCloud integraciju na Windows 11 i Apple Music na Xbox

Jesen je vreme za najrazličitije događaje tehnoloških giganata. Nakon kompanija kao što su Google, Meta, Samsung, Apple, Xiaomi i mnoge druge, Microsoft je u sredu predstavio svoju novu liniju Surface proizvoda.

Surface tableti su predstavljeni 2012. godine, a od juče porodica je bogatija za nove uređaje: Surface Skilled pill, Surface Laptop pc, Surface Studio desktop i još nekoliko drugih.

Okosnicu čine Surface Skilled 9, Surface Laptop pc 5 i Surface Studio 2 Plus all-in-one, a najavljeni su i novi alati za produktivnost, uključujući i Dressmaker aplikaciju koja se oslanja na veštačku inteligenciju, ali i dalje povezivanje sa Apple ekosistemom uključujući podršku za iCloud photos na Windows 11 i Apple Music na Xbox konzolama. Nekoliko novih dodataka za poboljšanje hibridnih sastanaka je takođe predstavljeno, uključujući audio dok i kontroler za prezentacije za Microsoft Teams.

Microsoft Surface Skilled 9 and Skilled 9 with 5G

Većina Surface Skilled modela imala je prepoznatljiv dizajn, sa ponekom malom izmenom tu i tamo, kada su u pitanju dizajn, funkcionalnost i karakteristike. Surface Skilled 9 ne prekida taj lanac, već dodaje nove CPU opcije i nove boje. Tako je najveća promena to što se Surface Skilled koji pokreće Intel i Surface Skilled X koji pokreće ARM kombinuju u jednu liniju proizvoda.

MicrosoftSurfacePro9.jpg

Prve dve Surface Skilled X generacije koristile su čipove pod nazivom SK 1 i SK 2, respektivno, a sada, ARM verzija novog Surface Skilled 9 koristi čip koji se zove SK 3. Dok je Surface Skilled X linija bila ograničena na 4G mrežu, nova verzija, nazvana Surface Skilled 9 sa 5G, konačno dodaje 5G podršku.

Intel verzija Surface Skilled-a je ograničena samo na Wi-Fi, ali ima nove Intel procesore 12. generacije za bolje performanse.

Microsoft Surface Laptop pc 5 i Surface Studio 2 Plus

Novi Surface Laptop pc 5 je veoma sličan prošlom modelu. Dostupni u veličinama od 13,5 i 15 inča, pc računari sa ekranom osetljivim na dodir dobijaju nadogradnju procesora sa Intel Core čipova sa 11. na 12. generaciju, što bi barem trebalo da pruži bolje performanse i malo bolje trajanje baterije. Laptopovi će imati i bržu DDR5 memoriju, a USB-C portovi će podržavati Thunderbolt 4.

MicrosoftSurfaceLaptop5Gear.jpg

Surface Studio 2 Plus se vraća iz mrtvih, jer je poslednji model predstavljen pre četiri godine. „Plus“ nazivu novog modela se odnosi na nadogradnje na novije CPU-ove, GPU-ove, portove i bežične mreže. Poznati po izuzetnim ekranima, ove godine Surface Studio 2 ima 28-inčni video show osetljiv na pritisak, sa preciznim bojama i sistemom pozicioniranja koji pruža odličnu fleksibilnost u radu.

MicrosoftStudio2Gear.jpg

iCloud photos na Windows 11 i Apple Music na Xbox

Korisnici Windows OS-a i Xbox konzola sa Apple uređajima i uslugama mogli bi da cene nekoliko novih pogodnosti. Uskoro će Apple-ova iCloud mreža za fotografije raditi sa ažuriranom Microsoft Photographs aplikacijom koja je u fazi testiranja, a Apple je nedavno objacio Apple Music aplikaciju koja radi na Xbox konzolama.

Prethodni sporazumi između dve kompanije doneli su Apple TV na Xbox (nebitno za Srbiju), kao i kontakte i sinhronizaciju kalendara sa Windows operativnim sistemom (bitno za Srbiju).

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs