Microsoft zaustavio uvođenje Windows 11 22H2 zbog problema sa igrama

od strane | nov 13, 2022 | Tech | 0 Komentara


Microsoft zaustavio uvođenje Windows 11 22H2 zbog problema sa igrama

Microsoft je lansirao Home windows 11 22H2 krajem prošlog meseca, jedno od onih ozbiljnijih ažuriranja koje sadrži skup sistemskih poboljšanja i unapređenja operativnosg sistema, a koje  donelo je nekoliko novih funkcija i ispravki grešaka. Međutim, nedugo nakon što je Home windows 11 22H2 postao široko dostupan korisnicima, pojedini vlasnici Nvidia GeForce grafičkih karti su se žalili na usporenje performansi i nekonzistentan “frejmrejt” u igrama, seckanje animacije i nedovoljnu uposlenost centralnog procesora (pri čemu su neki korisnici prijavili stopu CPU angažovanja od svega 5 procenata).

Microsoft je čuo sve žalbe i preduzima korake kako da ograničio uticaj problema na performanse za korisnike Home windows 11 operativnog sistema koji još uvek nisu preuzeli najnoviji paket nadogradnje. Kako tomshardware prenosi, kompanija iz Redmonda je priznala da „pojedine igre i aplikacije mogu imati slabije performanse od očekivanih ili zastoj u radu Home windows 11 22H2 verzije.“

Prema Microsoft-u, softverska greška uzrokuje da aplikacije i igre koje se oslanjaju na snagu grafičkog procesora, pokreću funkcije za otklanjanje grešaka koje nisu ni namenjene krajnjim korisnicima, gejmerima. Nažalost, ova greška uzrokuje veliki pad performansi koji igrači itekako osećaju.

 nvidiagejming.jpg

Sa svoje strane, Microsoft kaže da je zbog toga zaustavio proces ažuriranja i prelaska na Home windows 11 22H2 za konfiguracije na koje topic utiče. Dakle, ako već niste instalirali Home windows 11 22H2, on neće biti ugrađen u vaš sistem putem Home windows Replace ažuriranja, sve dok Microsoft ne odluči da je topic rešen. Microsoft takođe upozorava da ne preduzimate ručnu nadogradnju pomoću alatke za kreiranje instalacionih medija ili “Replace Now” opcije u okviru Home windows Replace job, kako bi ste izbegli ovu zaštitu. Strpite se neko vreme, dok Microsoft ne pronađe uzrok i konačno ga reši.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs