Poslednjih nekoliko godina donele su trajne promene u načinu na koji živimo, radimo i učimo, dok kompjuter ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu. Online opcije koje ranije nisu postojale za sastanke, susrete, svakodnevne zadatke i pristup zabavi javile su se iz preke potrebe, ali ostaju u upotrebi jer su efikasne i korisne. Stekli smo nove navike i one su sad postale deo nas.

Brz prelazak na fleksibilniju podelu vremena između rada i privatnog života povećao je bezbednosne pretnje kako za pojedince tako i za biznise, čemu svedoči podatak da svake sekunde 21 nečija lozinka biva napadnuta. Sa puštanjem u rad Dwelling windows 11 prošle godine, Microsoft je dao kompjuterima moderno osveženje, a Dwelling windows učinio najboljim mestom za kontakt, kreiranje i zabavu.

Win11

Sa Change-om Dwelling windows-a 11 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih oblasti:

  • Kompjuteri će biti lakši i bezbedniji za upotrebu za svakoga: da bi predvidela potrebe ljudi i uštedela vreme, ova nova verzija podrazumeva update za Originate Menu, precizniju pretragu, poboljšanja u Rapid Settings-u i Widgets board-u, i još mnogo više.
  • Nove pristupne opcije uključuju Machine Broad live captions za automatsko generisanje titla iz bilo kakvog oblika audio sadržaja na Dwelling windows-u 11, pristup glasom (pregled) omogućuje korisnicima da kontrolišu kompjuter i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator bolje oslikava prirodan govor kreirajući tako audio sadržaj prijatnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju web-a.

Explorer

  • Korisnici će biti produktivniji: Sa poboljšanjima u Snap layouts, new Focal point classes, Make Now not Disturb i optimizacijama u performansama i čuvanju baterije, Dwelling windows 11 2022 Change će vam pomoći da vašu produktivnost dignete na viši nivo.

Snap layout

  • Dwelling windows će postati najbolje mesto za kontakt, kreiranje i zabavu: Dwelling windows 11 2022 Change ima Dwelling windows Studio efekte za poboljšavanje video i audio poziva, update za iskustvo u Microsoft Retailer, dodatne opcije za gejming, i mnogo toga.
  • Ovaj update će poboljšati iskustvo u Microsoft Retailer-u, uključujući Microsoft Retailer Adverts pilota za developere i proširenje Amazon Appstore-a na međunarodnim tržištima, što podrazumeva preko 20.0000 Android aplikacija i igara za korisnike.
  • Sport Pass je ugrađen u Dwelling windows 11 preko Xbox aplikacije, gde igrači mogu da pristupe stotinama kompjuterskih igara visokog kvaliteta.
  • Sa novim Controller bar-om, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, imaćete mnogo više opcija za gejming na kompjuterima koji koriste Dwelling windows 11.

Controller Bar

  • Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mestu: da bi se zadovoljile potrebe ove sve složenije oblasti, novi Dwelling windows 11 2022 Change omogućava suštinski važne nove opcije za bezbednostkao i nove upravljačke alate za povećanu IT efikasnost.
  • Microsoft Defender SmartScreen će pomoći pri identifikovanju slučajeva kada korisnik unese svoje podatke u zlonamernu aplikaciju i upozoriće ga o tome.
  • Aesthetic App Defend an eye on ne dozvoljava da se nepouzdane ili nepotpisane aplikacije, skripta ili zlonamerni makroi pokrenu na Dwelling windows 11.

Smart App

Novi Dwelling windows 11 2022 Change je već dostupan, a ukoliko želite da ga preuzmete, Microsoft je napravio poseban mikrosajt sa informacijama o novom i drugim ažuriranjima, kao i novinama koje se u njima nalaze.

Windows 11 2022 Update

Izvor: benchmark.rs

Opširnije