Nakon deset godina konačno ćete moći da menjate tvitove

od strane | okt 2, 2022 | Tech | 0 Komentara


Nakon deset godina konačno ćete moći da menjate tvitove

Već neko vreme govori se o “kontroverznom” potezu kompanije Twitter da odobri promenu sadržaja objavljenog tvita. Naime, kako prenosi Wccftech, ova kompanija je zvanično objavila prvi tvit sa izmenjenim sadržajem nakon postavljanja na društvenu mrežu.

Prvi izmenjeni tvit

Nakon što su pojedini korisnici čekali čak deset godina da dobiju sposobnost da izmene svoje tvitove u kojima su zabrljali gramatiku, stil, pa čak i stav, “edit” dugme na društvenoj mreži Twitter je tik iza ugla. Čini se da je platforma u finalnim fazama pred globalne omogućavanje ove nove funkcionalnosti jer je upravo ova kompanija na svom zvaničnom Twitter Blue profilu postavila prvu izmenjenu poruku.

whats up

that is a test to kind sure the edit button works, we’ll let the diagram it goes

— Twitter Blue (@TwitterBlue) September 29, 2022

Koja je sadržina ovog “istorijskog” tvita? “whats up that is a test to kind sure the edit butto works, we’ll let the diagram it goes”, ili na srpskom “Ćao, ovo je test kako bismo bili sigurni da izmena poruke funkcionišemo, javićemo vam kako ide”. Čini nam se da ćete se i vi složiti kako ovo baš i nije preterano inspirativna poruka i da su mogli nešto bolje da napišu za prvi tvit ove vrste, ali šta je tu je, makar će se ova funkcionalnost najzad objaviti pa da možete da grešite i ispravljate plan mile volje. Naravno, ne zaboravite da će istorijat svih vaših izmena biti dostupan “na uvid”.

Da li je “edit” potreban?

Objektivno, neće to doneti neke krucijalne izmene u način na koji korisnici koriste ovu društvenu mrežu. Svejedno, smatramo da je sasvim u skladu sa svim modernim trendovima društvenih mreža da možete da izmenite poruku koju ste objavili ukoliko istom niste zadovoljni i ne vidimo ništa sporno u tome. Međutim, kako se Twitter (sada ne toliko, ali ranije apsolutno) fokusirao na kratke pisane forme kao glavni faktor sopstvenog identiteta, jasno nam je i odakle blago podozrenje korisnika zbog uvođenja ove funkcionalnosti.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs

Nakon deset godina konačno ćete moći da menjate tvitove