Ne uznemiravaj je nova Instagram opcija za bolju pažnju kod mlađih korisnika

od strane | jan 23, 2023 | Tech | 0 Komentara


Ne uznemiravaj je nova Instagram opcija za bolju pažnju kod mlađih korisnika

Kompanija Meta je 19. januara omogućila tihi režim rada korisnicima Instagram mreže, a aktivacija se može obaviti zahvaljujući opciji “Ne uznemiravaj” (Manufacture Now no longer Disturb) koja se nalazi u podešavanjima. Tako se periodično gase obaveštenja i šalju automatski odgovori na poruke kojima prijatelji zatrpavaju DM rasejanog korisnika.

Tihi režim rada moguće je aktivirati na svim nalozima, ali je pretežno namenjen tinejdžerima. Cilj je redukovanje štetnog uticaja društvenih mreža na stepen pažnje tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Iz kompanije kažu da će posebno motivisati tinejdžere za korišćenje pomenute opcije tokom večernjih sati i kasno noću, kako bi imali više vremena za kvalitetan odmor.

Recent Regulate Facets

On the present time, we’re launching novel instruments to attend individuals — in particular children — set up up their time and what they explore on Instagram:

– Unruffled Mode
– Hidden Words for Ideas
– Now no longer Multi-Make a choice outhttps://t.co/6FwwLaqzwM pic.twitter.com/A5FbRb58XZ

— Adam Mosseri (@mosseri) January 19, 2023

Trenutno je ova opcija dostupna u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD, Kanadi, Irskoj, Australiji i na Novom Zelandu. Zaposleni kompanije Meta kažu da je sledeći cilj omasovljenje tihog režima rada u svim zemljama gde je Instagram dostupan.

„Tinejdžeri su nam poručili da ponekad žele više vremena za odmor i mir koji je neophodan tokom učenja i za vreme nastave“, stoji u saopštenju kompanije Meta, koja želi da optimizuje iskustvo najmlađih korisnika popularne društvene mreže.

Kako uključiti tihi režim rada?

  1. Pokrenite Instagram aplikaciju. Da biste ušli u podešavanja kliknite na “hamburger meni” koji se nalazi u desnom gornjem uglu (tri paralelne linije). Tada će se ukazati  mnoštvo opcija za podešavanje naloga;
  2. Kliknite na opciju “Settings”;
  3. Otvorite opciju “Notifications”;
  4. Zatim odaberite opciju “Terminate All”.

Tada ćete dobiti nekoliko mogućnosti za stopiranje obaveštenja u vremenskom intervalu od 15 minuta, jednog sata, pa sve assemble maksimalnih osam časova.

Kako automatski pokrenuti tihi režim rada u određenom delu dana?

  1. Pokrenite Instagram aplikaciju, pa kliknite na tri paralelne linije u desnom gornjem uglu.
  2. Otvoriće se lista opcija, a tada birate “Settings” (Podešavanja).
  3. Potom odaberete opciju Notifications (Obaveštenja)
  4. Kliknite na opciju “Unruffled mode”, koja se nalazi odmah ispod opcije “Terminate All”.
  5. Tada će korisnici imati priliku da tihi režim rada pokrenu automatski u određenom delu dana, tokom radnog vremena ili za vreme nastave.

Korisnici mogu da filtriraju preporučeni sadržaj

Meta je predstavila i novi način upravljanja preporučenim sadržajem koji pruža priliku automatskog isključivanja neželjenih objava koje se nude na “Uncover”.

Ukoliko vlasnik Instagram naloga kaže da ga ne zanima određena objava, takva vrsta sadržaja se više neće prikazivati u drugim delovima aplikacije kao što su Reels i Search. Uz to, unapređena je i funkcija za skrivanje postove sa ključnim rečima koje smetaju korisniku, a prethodno su viđene u komentarima ili porukama. Tako će vlasnici Instagram naloga imati priliku da naprave čitave liste nevažnih pojmova, kako bi imali pristup preporučenom sadržaju prema sopstvenim preferencijama.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs